21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRLa ce trebuie să fii atent atunci când alegi o plită cu...

La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o plită cu inducție bună?

Pentru o persoană căreia îi place foarte mult să gătească este necesar să dețină toate „uneltele” necesare astfel încât să termine treaba într-un timp cât mai scurt și cu rezultate remarcabile. În ultima perioadă tot mai multe persoane au început să opteze pentru plitele cu inducție și pentru apartele incorporabile în general, asta pentru că ele ne ajută să ne bucurăm de fiecare centimetru pătrat pe care îl avem la dispoziție, precum și să dăm un aer modern bucătăriei noastre.

De ce a început să fie atât de căutată plita cu inducție? Datorită numeroaselor avantaje pe care o plită cu inducție bună ni le poate oferi. Practic, dacă știm cum să o alegem pe cea mai bună, vom avea doar de câștigat, iar partea bună este că nu trebuie să scoatem din buzunar o sumă foarte mare de bani. Îți vom vorbi în cadrul acestui articol despre principalele aspecte pe care tu va trebui să le ai în vedere în momentul în care te hotărăști să cumperi un astfel de electrocasnic.

Începem prin a-ți spune care sunt avantajele oferite de aceasta. În primul rând, o plită cu inducție este mult mai sigură, scăzând aproape de 0 riscurile de apariție a accidentelor. Asta pentru că se va încălzi doar vasul care intră în contact direct cu zona pentru gătit a plitei. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei și a modului de funcționare a unui astfel de electrocasnic. Pe lista cu avantaje oferite mai putem adăuga fără probleme și controlul mult mai bun pe care îl avem asupra temperaturii. Asta pentru că putem seta cu exactitate temperatura de care avem nevoie pentru a găti. Puterea mare a plitelor cu inducție e și ea un avatanj, lucru pe care îl putem spune și despre consumul energetic redus (în comparație cu plita pe gaz putem observa un consum chiar și cu 50% mai mic).

Cum funcționează o plită cu inducție? Folosindu-se de un câmp magnetic care se crează în zona cu inducție, iar acesta când intră în contact cu oala (care trebuie să fie una special creată pentru acest tip de plite) duce la încălzirea sa, datorită frecării dintre cele două câmpuri magnetice. Marele avantaj al acestei tehnologii este aceea că suprafața care nu intră în contact direct cu oala nu se încălzește, așadar chiar dacă plita funcționează, poți să ții mână liniștit ăpe ea, deoarece nu există nici un risc de a te arde.

Nu trebuie să te sperie faptul că ai nevoie de vase speciale pentru a găti pe o plită cu inducție. Prețurile nu sunt foarte ridicate și oricum nu ai nevoie de dulapuri pline de oale compatibile cu un astfel de electrocasnic. Dacă te vei limita doar la cele necesare ție, așadar pe care într-adevar le vei folosi, nu o să faci o gaură foarte mare în buget.

Cum știi că ai ales cea mai bună plită cu inducție pentru nevoile tale? Înainte de a scoate banii din buzunar e bine să te uiți care este puterea pe care o pot oferi arzătoarele. Această putere variază de la un model la altul, precum și de la un arzător la altul. Puterea variază între 50 W și 3,6 kW, iar puterea mult mai mare decât în cazul altor tipuri de plite de pe piață (de exemplu a celor pe gaz) ne asigură de faptul că vom putea găti într-un ritm mult mai alert.

Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este numărul total de arzătoare. Aici vei alege în funcție de cantitatea de mâncare pe care vrei să o gătești în același timp. Să nu uităm nici de funcțiile speciale pe care e bine să le avem la dispoziție, precum posibilitatea de a regla temperatura dorită în orice moment, precum și existența programelor de gătit prestabilite, astfel încât să nu mai fim nevoiți să setăm plita ori de câte ori gătim ceva repetitiv.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă