9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRGesturi care favorizează apariţia ridurilor

Gesturi care favorizează apariţia ridurilor

Ridurile, semnele vârstei, apar din multe motive, iar unele din obiceiurile oamenilor au tendinţa supărătoare de a favoriza apariţia ridurilor fine. Printre acestea se numără strângerea părului în coadă de cal, consumarea unei băuturi cu paiul, sau dormitul cu faţa în jos, relatează vineri 7sur7.be, preluat de Agerpres

Printre cauzele apariţiei ridurilor sunt cunoscute şi absenţa folosirii unei creme solare, sau demachierea seara. Site-ul Daily Mail prezintă şi ale gesturi care ar fi nefavorabile pielii. Se atrage atenţia şi asupra felului de a dormi. Dormitul cu faţa în jos ar avea drept consecinţă producerea ridurilor de compresie în jurul ochilor, a gurii şi a nasului. 

Dormitul cu faţa pe pernă duce şi la scăderea umidităţii pielii (sau la ştergerea cremei de noapte), ceea ce face ca epiderma să fie mai uscată. Aceste mici neplăceri pot fi evitate dacă se adoptă pentru dormit poziţia cu faţa în sus, sau se foloseşte o pernă cu faţa de mătase. 

Este foarte plăcut să savurezi un cocktail cu paiul, însă mişcarea repetată a muşchilor din jurul feţei poate duce la apariţia mai rapidă a ridurilor în jurul gurii. 

Femeilor le este în general greu să se machieze fără să se încrunte, iar acest gest ar facilita apariţia ridurilor pe frunte. 

În aceeaşi ordine de idei, strângerea frecventă a părului în coadă de cal nu ar fi o idee bună pentru frumuseţea şi tinereţea feţei. Este de preferat un coc sau o coadă de cal nu foarte strânsă. 

Telefoanele, tabletele şi alte aparate generează o lumină care dăunează pielii. Fixarea unui ecran, sau gestul de a strânge pleoapele pentru a citi un text ar permite de asemenea formarea ridurilor, atrage atenţia 7sur7.be.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă