20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăGDPRFOTO. Cum îţi poţi antrena mintea să facă IMPOSIBILUL

FOTO. Cum îţi poţi antrena mintea să facă IMPOSIBILUL

Neurologii susţin că meditaţia are efecte pozitive asupra activităţii cerebrale, iar practicarea acesteia pe termen lung poate influenţa atenţia, percepţia vizuală şi modul în care resimţim fericirea.

Până acum 10 ani, neurologii ştiau că meditaţia reduce depresia şi anxietatea şi fortifică sistemului imunitar, însă studiile ulterioare au demonstrat că meditaţia practicată de preoţii budişti are şi alte beneficii, precum îmbunătăţirea abilităţilor creierului, scrie Huffington Post.

Cercetătorul Zoran Josipovic, de la Universitatea din New York, a testat activitatea cerebrală a preoţilor budişti la RMN, pentru a le urmări fluxul de sânge din creier în timpul meditaţiei. În urma studiilor, Josipovic a descoperit că preoţii budişti pot să-şi intensifice activitatea cerebrală în timpul testelor, dând dovadă de o agerime extraordinară.

Un alt studiu despre meditaţia practicată de preoţii budişti a fost realizat de Richard J. Davidson, de la Universitatea din Wisconsin-Madison. Neurologul a susţinut că meditaţia are acelaşi efect asupra creierului ca tenisul sau golful asupra trupului, şi anume de a mări performanţa.

Daţi click pe galeria foto de mai sus pentru a afla care sunt uimitoarele descoperiri făcute de medici despre puterea minţii, în urma studiilor desfăşurate cu preoţii budişti!

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă