8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăGDPRDespre cum alegem un aragaz electric bun, la un preț nu foarte...

Despre cum alegem un aragaz electric bun, la un preț nu foarte ridicat

În amenajarea unei bucătării un pas foarte important poate fi reprezentat de alegerea aragazului potrivit, iar asta pentru că de el ne vom folosi foarte des, mai ales dacă suntem genul de persoană căreia îi place să gătească foarte mult și să își petreacă un timp mai îndelungat în bucătărie. Trebuie însă avute în vedere mai multe aspecte, astfel încât să avem garanția că am făcut cea mai bună alegere pentru nevoile noastre, deoarece nu orice model este și cel care să ni se potrivească cel mai bine.

Majoritatea dintre noi își îndreaptă atenția către modelele pe gaz (adică spre cele clasice) însă în ultima perioadă numărul celor care optează pentru un aragaz electric bun a început să crească destul de mult, lucru care se datorează numeroaselor avantaje aduse de acesta. Chiar dacă prețurile tind să fie puțin mai ridicate în cazul acestor modele, pe termen lung investiția este amortizată datorită consumului mai redus pe care îl au (asta desigur dacă știm cum să alegem un aragaz electric care să fie foarte eficient din punct de vedere energetic).

Care sunt mai exact toate avantajele pe care ni le oferă un aragaz electric? În primul rând un astfel de model ne oferă un control mult mai bun asupra gătitului, deoarece avem posibilitatea de a regla cu exactitate temperaturile la care preparăm alimentele, lucru mai greu de obținut în cazul modelelor clasice pe gaz. Pe lângă asta, din cauză că temperaturile sunt unele uniforme, scade foarte mult riscul de a arde mâncarea, iar aceasta va fi mai delicioasă ca niciodată.

Nu trebuie să uităm nici de faptul că un aragaz electric este și mult mai sigur, fiind eliminat riscul de a-l uita aprins și de a avea loc scurgeri de gaze. În cazul în care vom opta pentru un model cu plită prin inducție, atunci nivelul de siguranță crește și mai mult, deoarece se va încălzi doar suprafața care intră în contact direct cu oala. Așadar pe restul suprafeței putem pune fără probleme mâna, deoarece ea se va menține în continuare rece.

Noi îți recomandăm să îți îndrepți atenția către un aragaz electric cu inducție, iar asta pentru că el este modelul care îți va aduce cele mai multe avantaje. Există bineînțeles și anumite dezavantaje, iar ele țin în special de necesitatea folosirii unor vase speciale pentru un astfel de aragaz (trebuie să fie precizat faptul că ele sunt compatibile). Așadar va trebui să îț schimbi toate vasele din casă în cazul în care te-ai hotărât să cumperi un astfel de model. Pe lângă modelele pe inducție mai există cele electrice clasice și cele vitroceramice.

Printre lucrurile pe care trebuie să le avem în vedere înainte de a cumpăra un aragaz electric se numără puterea pe care acesta o are, ea fiind diferită de la un model la altul. Puterea se măsoară în kW (spre deosebire de modelele pe gaz, în cazul cărora se folosește BTU ca unitate de măsură), iar în mod normal ea este cuprinsă între 1,4 kW (pentru arzătorul cel mai mic) și 3,7 kW (pentru arzătorul cel mai mare).

Numărul de arzătoare este și el important, mai ales dacă ne place să gătim mai multe în același timp și să terminăm totul mai repede. Majoritatea modelelor de pe piață vin cu patru arzătore, însă pot fi găsite și modele cu cinci sau doar trei. E bine să fie prezent și un cuptor, iar capacitatea acestuia e recomandat a fi de cel puțin 60-70 de litri, astfel încât să ai garanția că te vei putea bucura de el la maxim.

Funcțiile și opțiunile suplimentare pot juca și ele un rol însemnat în alegerea pe care trebuie să o facem. Aici enumerăm prezența unui display cu touchscreen, posibilitatea de a controla aragazul prin intermediul unui smartphone, prezența unui grill și alte lucruri care au rolul de a ne ușura foarte mult viața.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă