23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRCum te poți antrena pentru a avea un PSIHIC puternic

Cum te poți antrena pentru a avea un PSIHIC puternic

Puterea psihică înseamnă să ai control asupra emoțiilor, gândurilor și comportamentului, indiferent de situația în care te afli. Puterea mentală este testată doar în situațiile limită, în care fie te pierzi, fie reușești să te controlezi. Această putere depășește voința, întrucât necesită foarte multă muncă și devotament. Iată cinci exerciții, găsite de Huffington Post, prin care îți poți mări puterea psihică.

1. Evaluează-ți convingerile

Fiecare om are anumite convingeri despre sine, despre viață și despre lume, în general. Aceste convingeri se dezvoltă în timp și depind de experiențele acumulate. Acestea influențează gândurile, emoțiile și comportamentul.

Citește și: Procrastinare cronică. Cum să scapi de obiceiul de a amâna

Însă, uneori, convingerile sunt greșite și duc la nefericire. De exemplu, dacă ai convingerea că nu vei avea succes în viață, nu te vei duce la prea multe interviuri de angajare, sau te vei prezenta greșit la cele la care te duci. Analizează și modifică acele convingeri care îți fac rău.

2. Dozează-ți energia mentală

Cu cât te gândești mai mult la lucruri pe care nu le poți controla, cu atât mai puțină energie vei avea pentru problemele importante. Îngrijorarea pentru un examen greu, un termen limită pentru plata unei facturi sau orice altă situație neplăcută care se apropie, îți risipește energia. Înlocuiește îngrijorarea cu pregătirea și găsirea unor soluții la problemele cu care te confrunți.

3. Transformă pesimismul în realism

Gândurile negative nu îți dau voie să progresezi și să lucrezi la capacitate maximă. Alungă acele gânduri care îți scad stima de sine și concentrează-te pe ceea ce ai de făcut.

Gândește productiv, realist, dar nu exagerat de pozitiv. Amintește-ți slăbiciunile și atuurile, astfel încât să îți menții stima de sine și să poți face progrese reale.

Citește și: Opt indicii că ai putea suferi de depresie

4. Tolerează disconfortul

Închiderea în propria zonă de confort te va face să stagnezi. Experimentează lucruri noi și stabilește-ți provocări. Uneori, disconfortul este benefic pentru progres. De exemplu, dacă îți dorești să socializezi mai mult, începe să faci acest lucru, chiar dacă nu îți este ușor. Astfel, te vei apropia din ce în ce mai mult de obiectivele tale.

5. Gândește-te zilnic la progresul tău

Acest ultim pas este echivalent cu exercițiul de întindere care încheie antrenamentul fizic. Găsește-ți timp la sfârșitul fiecărei zile să te gândești la ceea ce ai învățat, ai simțit și ai făcut. De asemenea, gândește-te la schimbările pe care vrei să le faci.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă