10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăGDPRCum scapi de alergia la polen

Cum scapi de alergia la polen

Multe persoane se plâng că primăvara încep să strănute, le curge nasul, au ochii roşii, înlăcrimaţi sau îşi simt gâtul inflamat. Problema este deseori o alergie!

Alergia reprezintă de fapt o sensibilitate acută a organismului faţă de anumite substanţe alergene, precum polenul, mucegaiul, praful etc. Alergenele pot pătrunde în organism odată cu hrana pe care o ingerăm, aerul pe care îl inspirăm, dacă ne înţeapă vreo insectă sau la simplul contact cu pielea.

Simptomele alergiilor sunt variate: ochi iritaţi şi înlăcrimaţi, strănuturi repetate, curgeri nazale, gât inflamat, dar şi erupţii sau mâncărimi. Fiecare caz este deosebit, iar simptomele alergiei, precum şi intensitatea, durata şi frecvenţa reacţiilor alergice sunt diferite de la o persoană la alta. Chiar dacă alergia nu este gravă, ar trebui totuşi să consultaţi un medic dacă prezentaţi simptome.

Cum scapi de alergiile de primăvară?

Nu ignoraţi alergiile

În formele lor cele mai grave, unele alergii pot determina crize de astm, deteriorări ale vederii sau şoc anafilactic, explică specialiştii de la site-ul www.lectiadeprimajutor.ro.

Şocul anafilactic reprezintă o reacţie alergică severă a organismului, care apare la câteva minute după intrarea în contact cu o substanţă alergenă. Dacă o personă alergică are erupţii, mâncărimi, edem al feţei, greţuri, vărsături, crampe abdominale, dificultăţi de respiraţie, răguşire, senzaţie de disconfort la înghiţire, tulburări de ritm cardiac sau pur şi simplu colapsează, poate fi vorba de un şoc anafilactic.

Şoc anafilactic de la pui cu hormoni

Dacă nu se reacţionează în timp util, şocul anafilactic poate pune în pericol viaţa persoanei afectate. În acest caz, trebuie să sunaţi de urgenţă la 112!

Persoanele care suferă de alergii trebuie să aibă în permanenţă asupra lor autoinjectoare cu epinefrină pentru a putea reacţiona rapid în cazul unui şoc anafilactic.

Există mai multe medicamente care pot să ajute rapid şi eficient la înlăturarea efectelor cauzate de alergie, dar sunt şi destule alimente care au acelaşi rezultat. De exemplu, lămâia, este un puternic anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor de primăvară. Nucile conţin acizi Omega-3 care reduc reacţiile alergice, iar ceapa ajută în special la oprirea curgerii nasului şi a ochilor.

Faci alergii primăvara? Află cu ce alimente poţi lupta împotriva lor

Cauze multiple

Cauzele alergiilor sunt numeroase. Unele medicamente, precum penicilina sau aspirina, înţepăturile de insecte (viespi, albine, păianjeni) sau unele alimente, dintre care cele mai uzuale sunt nucile, arahidele, ouăle, laptele sau fructele de mare, pot provoca reacţii alergice severe în cazul persoanelor sensibile. Totuşi, cele mai întâlnite cauze ale alergiilor sunt polenul şi praful.

Farmacia naturistă poate rezolva afecţiunile uşoare

Soluţii simple şi naturale

Alergia la polen poate fi un adevărat chin pentru unele persoane, dar există câteva soluţii simple şi naturale pentru a reduce simptomele alergice.

• Un remediu vechi îl reprezintă fagurii de miere. Mestecaţi de şase ori pe zi câte o bucăţică de fagure timp de 20 de minute. Cura trebuie ţinută mai bine de trei săptămâni.

• Şi oţetul de mere este bun împotriva alergiei. Trebuie să beţi dimineaţa o linguriţă de oţet diluată într-o jumătate de cană de apă.

• O cură de ulei cu chimen negru acţionează pe termen lung împotriva alergiei la polen. Uleiurile eterice ale acestuia echilibrează sistemul imunitar. Se vor lua câte două capsule de trei ori pe zi timp de trei luni.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă