14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăGDPRCum să-ți protejezi dantura în timpul verii (P)

Cum să-ți protejezi dantura în timpul verii (P)

În timpul sezonului estival, nu doar pielea sau părul tău au nevoie de o protecție specială, ci și dinții tăi. Și cum dantura este prima carte de vizită a unei persoane, e bine să ții cont de sfaturile de mai jos, ca să-ți păstrezi zâmbetul intact cât mai mult timp. Specialiștii în stomatologie îți spun secretele mulțumită cărora au un dantura neatinsă de carii.

Încearcă să mănânci sau să bei rece moderat

Deși se tot spune că atunci când e caniculă e bine să bei un ceai cald, puțini sunt cei care respectă acest sfat. Mai degrabă ne face cu ochiul o sticlă cu apă rece sau o bere într-o halbă transpirată. Nu este tocmai indicat să consumăm băuturi reci ca gheața, atunci când e cald afară, pentru că nu numai gâtul va avea de suferit, ci și dinții. Smalțul acestora se poate fisura de la schimbul brusc de temperatură, ceea ce în timp poate dezvolta o sensibilitate insuportabilă sau chiar carii. Nici înghețata, sucurile reci sau granita (desert semi-înghețat) nu sunt bune, când afară sunt peste 30 de grade, pentru că, pe lângă temperatura scăzută care e dăunătoare, și zahărul îți afectează smalțul. Încearcă să-ți potolești setea cu apă la temperatura camerei sau bea cu înghițituri mici, dacă, totuși, preferi băuturile reci. Un secret este să folosești un pai, ca băuturile să treacă de dinți și să nu le simți atât de reci.

Nu folosi dinții pe postul de desfăcător de sticle

Ajuns în camping sau pe plajă, e posibil să nu ai la îndemână un desfăcător, așa că ești tentat să îți folosești dinții ca să deschizi sticle. Nimic mai greșit de atât! Dacă vrei să îți distrugi dinții în timp record, poți face asta, în caz contrar, evită să îți expui dantura la șocuri de genul acesta. Dinții tăi nu sunt unelte!

Ai grijă de igiena orală

Periajul executat corect și utilizarea produselor de igienă orală în mod constant trebuie accentuate în timpul verii, tocmai pentru că suntem tentați la orice pas cu deserturi și băuturi care conțin zahăr. Rețeta clasică rămâne valabilă, cu spălatul pe dinți dimineața și seara, însă e bine să folosești și apă de gură după fiecare masă, ca să ferești cavitatea bucală de resturi de mâncare sau zahăr, care îți provoacă apariția cariilor.

Nu uita nici de buze! Pielea lor este foarte sensibilă la soare și se pot descoama foarte ușor, la o expunere prelungită la razele puternice. Folosește un balsam de buze cu factor de protecție solară de minimum 15.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă