9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRCum să scapi de țânțari pe timpul verii

Cum să scapi de țânțari pe timpul verii

Ne aflam in plina vara, iar tantarii reprezinta o adevara problema in aceasta perioada. Oricat de mult am incerca sa ii tinem la distanta avem senzatia ca ne aflam sub un continuu asediu, iar tantarii tot continua sa ne strapunga „zidurile cetatii”. Lasand la o parte metaforele, e destul de deranjant sa iti imparti camera cu niste tantari, mai ales atunci cand incercam sa dormim. Ce putem face asadar pentru a-i tine la distanta, dar si pentru a scapa de ei? Haide sa vedem impreuna in acest articol care sunt solutiile propuse de noi.

Incepem cu ceea ce trebuie sa faci pentru a tine la distanta tantarii, iar asta fara a apela la solutii toxice sau pastile, ele nefiind deloc benefice pentru sanatatea noastra, cel putin nu atunci cand apelam la ele in mod constant, avand o expunere lunga la ele. Este de preferat ca la geamuri sa ai plasa anti-tantari, aceasta tinandu-i la distanta. Nu prea ai cum sa tii geamul inchis in aceasta perioada, iar asta pentru ca in casa va fi un aer inchis si o caldura insuportabila.

In cazul in care stai la casa, atunci este bine sa te asiguri ca in jurul casei tale nu se aduna apa, iar asta pentru ca apa statuta creaza un mediu perfect pentru tantari, pe care acestia pur si simplu il adora. De asemenea, daca stai la casa nu ezita sa plantezi in gradina galbenele, iarba matelor si rozmarin, deoarece ele au in compozitia lor un insecticid numit tiofen, care nu este deloc iubit de tantari si nici de catre alte insecte.

Tot pentru a tine la distanta tantarii se pot folosi cu succes lumanarile parfumate, oar asta pentru ca acel fum nu este deloc unul pe placul tantarilor. Unde mai pui ca in acest fel vei crea si o atmosfera romantica. O poti pune langa pat sau pe noptiera. La fel de bune sunt si baldachinele, care aduc un plus de stil incaperii.

In loc de lumanari parfumate poti sa folosesti niste lamai pe care le vei taia in sferturi si le vei pune pe pervazul geamului. Mirosul acestora va tine tantarii la distanta, lucru valabil si in ceea ce priveste usturoiul si frunzele de nuc, care nu sunt suportate de acestia. Nu doar ca ii va tine la distanta, dar ii va si alunga in cazul in care deja au reusit sa intra in locuinta ta.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă