7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăGDPRCum ne putem imbunatati sanatatea, in cinci pasi simpli

Cum ne putem imbunatati sanatatea, in cinci pasi simpli

O sanatate de fier nu putem spune ca este foarte greu de obtinut si mentinut, atat timp cat avem vointa si respectam cateva reguli simple. Din pacate ne dam seama de cat de importanta este sanatatea abia atunci cand este prea tarziu sau cand e destul de greu sa revenim la forma pe care o aveam in tinerete. E bine ca macar o parte din sfaturile urmatoare sa fie luate in considerare pentru ca sanatatea noastra sa se mentina la un nivel inalt sau chiar sa o imbunatatim semnificativ.

Sunt cinci pasi simpli care trebuie urmati de catre cei care vor ca sanatatea lor sa fie una de fier, sa fie plini de energie si de chef de viata. Acesti pasi sunt: miscare zilnica, o alimentatie adecvata, cure de detoxifiere regulate, o hidratare corespunzatoare si somn suficient in fiecare noapte. In randurile de mai jos vom trata fiecare din cei cinci pasi separat.

1. Miscare zilnica

Vezi la televizor, citesti in ziare, auzi la radio – practic peste tot ni se spune sa facem miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. Acest lucru are un anumit scop, si anume constientizarea beneficiilor pe care miscarea ni le poate aduce. Nu doar ca in acest fel se combate sedentarismul si implicit riscul de aparitie a obezitatii, dar organismul nostru va deveni mult mai rezistent, datorita imbunatatirii sistemului nostru imunitar.

Cele 30 de minute de miscare pot fi facute oriunde. Sau… daca preferi plimbarile, atunci poti inlocui acea jumatate de ora cu o ora de plimbare prin par. Acest lucru nu doar ca iti va pune sangele in miscare, dar te va si ajuta sa te relaxezi la maxim. Ce poate fi pana la urma mai placut decat o scurta plimbare prin parc sau pe langa un rau?

2. Alimentatie adecvata

Schimbarea stilului alimentar in unul mult mai sanatos reprezinta pasul al doilea pe care tu trebuie sa il faci spre o viata fara probleme de sanatate. Practic va trebui sa nu mai mananci mancaruri bogate in grasimi (precum este fast food-ul), ci sa iti indrepti atentia catre mancarea gatita in casa. Pe masa ta este bine sa se afle cat mai multe fructe si legume, care iti vor oferi toate vitaminele si mineralele de care organismul tau are atat de mare nevoie.

3. Cure de detoxifiere regulate

Desi organismul are sisteme prin care elimina singur toxinele din organism, din cand in cand este bine sa ii mai oferim noi o mana de ajutor, iar ea vine sub forma unei cure de detoxifiere. In urma unei astfel de cure vom sfarsi prin a fi mai sanatos, mai plini de energie si cu un sistem imunitar mai puternic, care sa actioneze ca o bariera impotriva racelilor si a bolilor. Tenul tau va fi si el mai luminos, iar cei care au probleme cu acneea vor observa cum aceasta incepe sa se retraga.

E destul de usor de urmat o astfel de cura, iar informatii pretioase poti gasi practic la orice pas (vezi aici cura de detoxifiere cu Detoxic). Pentru inceput, afla ca va trebui sa renunti complet la alcool, bauturile carbogazoase, mancarea de tip fast food si alte astfel de exemple asemanatoare. In schimb, vei introduce in alimentatia ta multe fructe si legume, precum si cat mai multe lichide. Iar acest lucru ne duce la pasul urmator in obtinerea unei sanatati de fier.

4. Hidratare corespunzatoare

Corpul nostru contine peste 70% apa, asadar este mai mult decat logic faptul ca trebuie sa bem suficient de multa apa pentru a nu ne dezhidrata. O hidratare corespunzatoare ajuta in mentinerea sanatatii organismului si duce chiar la arderea mai accelerata a grasimii in exces (ideal pentru persoanele care incearca sa slabeasca). In mod normal recomandam 2 litri de apa minim, dar e bine sa se ajunga chiar la 3 atunci cand se poate.

5. Somn suficient in fiecare noapte

Organismul nostru are nevoie de timp pentru a se recupera in urma activitatilor care l-au solicitat peste zi, asadar e bine sa nu sarim peste aceasta etapa si nici sa o lasam la urma. In mod normal, un om obisnuit are nevoie de 7 ore de somn in fiecare noapte, existand insa si persoane care pot functiona excelent si cu doar 6 ore, in timp ce altele au nevoie de 8 sau chiar 9 ore de somn in fiecare noapte. Incearca sa iti dai seama din ce categorie faci parte pentru a stii cum iti faci programul. Cel mai bun somn este cel care incepe nu mai tarziu de ora 11, pentru a printre orele in care organismul se odihneste cel mai bine.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă