11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPRCum ne ferim de alergiile provocate de aerul conditionat (P)

Cum ne ferim de alergiile provocate de aerul conditionat (P)

Caldura de afara se simte tot mai rau la nivelul confortului nostru termic. Dar, daca pornesti aparatul de aer conditionat, este posibil ca cei din jurul tau sa inceapa sa stranute. Incepi sa te gandesti: nu se poate ca cineva sa fie alergic la aparatul de aer conditionat, nu-i asa? Dupa ce iei in calcul ipoteza aparatului e aer conditionat ce produce alergii, treci la urmatoarea teorie: alergiile sezoniere. Este adevarul din spatele stranuturilor undeva la mijloc?

Sistemul tau de aer conditionat si alergiile sezoniere ar putea juca un rol important in ceea ce percepem ca fiind alergii cauzate de aerul conditionat. Nu poti fi alergic la aparatul de aer conditionat insusi, insa poti suferi din cauza a ceea ce circula in sistemul de aerisire, incluzand numerosi alergeni si alte particule daunatoare. Iata ceea ce ar putea fi sursa problemelor tale cu aerul conditionat.

Polenul

Polenul este cel mai adesea adus in casa prin ferestrele si usile deschise, dar poate fi gasit si in haine sau pantofi. In consecinta, polenul poate impregna covoarele si mobile, contribuind la alergii. Multi alergologi recomanda aerul conditionat ca modalitate de filtrare a polenului din aer.

Acarienii

Daca locuinta ta este situata in oras sau la periferie, este imposibil sa iti mentii casa curata de acarieni de praf, indiferent cat de serios stergi praful sau aspiri. Asemenea polenului, acarienii de praf sunt particule destul de mari si, cu cat mai mari sunt, cu atat mai rapid se vor depune din aer pe suprafata, ceea ce face ca acesti doi alergeni sa creeze o problema comuna si persistenta pentru alergiile provocate de aerul conditionat.

Parul de animale

 Conform ultimelor studii, nu mai putin de 3 persoane din 10 au reactii alergice la parul de pisica sau caine. Cei mai multi dintre noi iubesc animalele de companie si refuza sa le dea spre adoptie in cazul in care unul dintre locuitorii casei noastre sufera de alergii din cauza lor. Din fericire, exista alte solutii pentru a rezolva aceasta problema.

Mucegaiul

 Mucegaiul, o ciuperca aparuta in conditii de umiditate excesiva, poate fi motivul alergiei tale la aerul conditionat. Exista numeroase tipuri de mucegai ce declanseaza reactii alergice la o varietate de oameni si, in special, la cei ce sufera constant de alergii. Mucegaiul se dezvolta in conditii specifice de umezeala si intuneric care apar adesea in aparatele de aer conditionat neglijate. De aceea, va recomandam sa apelati la servicii de mentenanta aer conditionat de doua ori pe an.

Bacterii si virusi

Este posibil ca aerul tau conditionat sa sufle mai mult decat aer. Daca bacteriile si virusii s-au infiltrat in sistem, pot circula in spatiu deschis prin conducte. Lasate la voia intamplarii, acestea pot duce la sindromuri grave si la afectiuni ce necesita o investigatie medicala amanuntita.

Poluarea

Daca locuiesti sau lucrezi intr-un oras mare, crezi probabil ca esti la adapost de fum sau alti poluanti in spatele usilor cladirii. In adevar, studiile arata ca, de multe ori, aerul din interior poate fi chiar mai poluat decat cel din exterior datorita lipsei de circulatie. Aveti grija deci sa apelati la fitre de aer pentru a va proteja de pericolele poluarii.

Preventia

Nu putem sa subliniem suficient faptul ca instalarea filtrelor corespunzatoare si inlocuirea acestora in mod regulat este cheia combaterii problemelor cu alergeni. Daca esti asemenea majoritatii oamenilor, consideri probabil ca fitrele sistemului tau de climatizare se ocupa deja de problema alergenilor, insa functia principala a filtrelor este aceea de a se asigura ca tin praful la distanta de componentele aparatului pentru a permite functionarea performanta a acestuia.

Aveti grija ca aparatul vostru de aer conditionat este dezinfectat de o echipa profesionista care sa se asigura de randamentul acestuia.Noi va recomandam profesionistii de la AlexIR Decor, o firma specializata de service si mentenanta aer conditionat cu o experienta de mai bine de 20 de ani. Puteti apela si pentru magazinul online cu o oferta variata, care se va potrivi cu nevoile locuintei tale.

Pe scurt!

Aparatul de aer conditionat reprezinta un prieten de nadejde ce asigura confortul termic al locuintei noastre pe timpul verilor caniculare, insa trebuie sa avem mare grija la intretinerea acestuia pentru a evita orice eventuala problema legata de alergeni precum polenul, mucegaiul sau acarienii. Specialisti  va recomanda sa alegeti o firma specializata in mentenanta aerelor conditionate pentru a va asigura nu doar de performanta dispozitivului, dar si de functionarea in conditii de siguranta, ferindu-va de problemele legate de praf si alergeni.

Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă