6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăGDPRConditii de transport international animale de companie la bordul avioanelor TAROM

Conditii de transport international animale de companie la bordul avioanelor TAROM

Din grija pe care o au pentru prietenii necuvantatori, numeroase persoane ajung ca la un moment dat sa caute o solutie pentru a-i transporta, fie in vacanta, fie ca isi schimba domiciliul. Motivele pot fi numeroase, insa ideea ramane aceeasi.

Nu toate companiile aviatice accepta transportul animalelor de companie. Una dintre cele care ofera astfel de servicii este TAROM, insa serviciul de transport caini si pisici in Marea Britanie sau in Emiratele Unite, de exemplu, poate fi asigurat doar in cala avionului si nu si in cabina de pasageri, datorita legislatiei locale restrictive. Animalul de companie care necesita transport in Marea Britanie va fi inregistrat ca bagaj.

Serviciul de transport caini si pisici international in cabina de pasageri poate fi asigurat de compania TAROM catre numeroase destinatii, altele decat Marea Britanie si Emiratele Arabe (Dubai).

Conditii pentru transportul animalului – caine sau pisica – in cabina de pasageri

Pentru transportul cainelui sau pisicii la bordul avionului (de astfel, cu TAROM doar acestea sunt animalele de companie ce pot fi transportate) se va tine cont de urmatoarele conditii:

  • In primul rand, in cabina de pasageri nu se pot transporta caini sau pisici mai mari de 5 kg. Atentie! Aceasta nu este greutatea pe care o are doar animalul. Cantarirea se face in custi speciale (IATA). Altfel spus, cusca plus animalul nu trebuie sa depaseasca 5 kg. Din aceasta prima conditie rezulta si urmatoarea:
  • In cabina de pasageri cainii sau pisicile vor fi transportate doar in custi speciale, ce corespund unor standarde inalte de siguranta, conform IATA. Astfel de custi nu trebuie sa depaseasca dimensiunile urmatoare: 42 cm x 30 cm x 21 cm.
  • In al doilea rand, intentia de a transporta animalul de companie este conditionata si de enuntarea sa la momentul in care stapanul isi rezerva biletul de calatorie, deoarece potrivit politicii TAROM, mai intai se confirma animalul din categoria PETC si apoi se accepta la bord.
  • In al treilea rand, doar animalele de companie sanatoase pot calatori, iar starea de sanatate este corect specificata in pasaportul international pe care animalul il detine.
  • De asemenea, pentru transportul animalelor de companie este necesar ca acestea sa detina cipuri de identificare si sa fie vaccinate antirabic. Potrivit www.transport-caini.ro, in pasaportul animalului de companie (caine sau pisica) trebuie sa se regaseasca: deparazitarea interna, deparazitarea externa si viza de clinic sanatos.
  • O alta conditie este ca o persoana sa transporte un singur animal in cabina de pasageri in timpul unui zbor.
  • Nu in ultimul rand, TAROM nu transporta animale gestante si nici animale care intr-un fel sau altul pot provoca disconfortul pasagerilor aflati la bord.

Mai mult de atat, este necesar sa se stie ca la bordul unei curse TAROM nu se pot transporta in timpul aceluiasi zbor un numar mare de animale. Astfel:

  • Pentru ATR 42 – se accepta cel mult 2 custi;
  • Pentru B 737 – se accepta cel mult 3 custi;
  • Pentru A 318 – se accepta cel mult 3 custi.

Conditii in care transportul animalului de companie poate fi refuzat

TAROM isi rezerva dreptul de a refuza transportul unui animal de companie (caine sau pisica) in cabina de pasageri, in urmatoarele conditii:

  • Pasagerul care intentioneaza sa calatoreasca insotit de pisica sau cainele sau, nu realizeaza o rezervare anterior prezentarii la ghiseul de inregistrare.
  • Pasagerul nu a tinut cont de conditiile de transport mentionate anterior.

In ceea ce priveste taxele pentru transportul animalului de companie – cu exceptia cazului in care animalele sunt in serviciul pasagerilor cu mobilitate redusa (PRM) si transportul lor este asigurat gratuit, se vor plati costuri suplimentare de zbor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă