4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPRCele 3 cerinte ale unei vieti sanatoase

Cele 3 cerinte ale unei vieti sanatoase

Orice om isi doreste sa traiasca mult si bine. Pentru asta insa, trebuie sa faca eforturi. O viata plina de excese, cu mancare grasa din belsug, cu alcool, sucuri acidulate si un ritm alert, fara somn, poate sa se termine rapid, nu in cel mai placut mod cu putinta.

Din fericire, eforturile nu sunt chiar atat de mari si sunt resimtite doar in momentul in care sunt incepute. O viata sanatoasa poate sa fie obtinuta prin 3 mari elemente.

Sport, sport si sport

Exista spoturi publicitare care promoveaza 30 de minute de sport in fiecare zi, exista emisiuni dedicate sportului si o multime de oameni sanatosi care il practica. Este destul de evident faptul ca oamenii care fac sport sunt mai sanatosi, asadar, o ora de sport in fiecare zi poate sa fie o ora consumata in mod inteligent.

Pentru cei care timpul este o problema, sportul poate fi facut oriunde, chiar si in casa. Spre exemplu, se poate opta pentru o bicicleta eliptica, pusa chiar in fata televizorului. Avantajele bicicletei eliptice poate ca nu se compara cu avantajele alergatului in parc, insa sunt apropiate si converg in acelasi punct: un corp sanatos.

Alimentatie atenta

Cele mai multe boli apar din cauza alimentatiei. Excesele dauneaza si la fel si o multime de produse din comert. Este extrem de dificila evitarea alimentelor nesanatoase, insa nu imposibila. Alimentatia trebuie sa tina cont de mai multe reguli, insa acestea sunt cele mai importante:

Trebuie sa se evite orice contact cu prajelile si cu zaharul procesat. Acestea nu au valoare nutritiva, facand destul de mult rau in corpul uman;
Trebuie sa se evite alcoolul si sucurile acidulate. Acestea pot duce la probleme grave de sanatate, mai ales daca sunt consumate in exces.
Trebuie sa se evite o alimentatie dezordonata. Respectarea celor 3 mese ale zilei este, de asemenea, extrem de importanta. Micul dejun trebuie sa fie cea mai consistenta masa, urmand ca pranzul si cina sa fie axate exclusiv pe lucruri sanatoase.

Odihna si lipsa stresului

Odihna corecta contribuie si ea in mod decisiv la o viata sanatoasa. Inca nu se stie cu exactitate care este rolul somnului asupra intregului corp, insa se stie ca 8 ore de somn in fiecare zi reincarca bateriile si dau forta pentru alte si alte zile. Cele 8 ore de somn trebuie sa fie dormite noaptea, daca se poate intre 22:00 si 2:00.

Pe langa odihna, lipsa stresului poate contribui la scopul de a trai mult si bine. De multe ori nu poate sa fie evitat, insa poate sa fie tinut sub control. Stresul este boala secolului si duce la aparitia unor boli extrem de grave, care pot pune viata in pericol.

Concluzia este simpla: Nu este imposibila o viata sanatoasa, insa este destul de grea. Lipsa exceselor si echilibrul sunt elemente esentiale, greu de atins de majoritatea oamenilor.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă