7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăGDPR7 factori vinovaţi de creşterea greutăţii

7 factori vinovaţi de creşterea greutăţii

Se întâmplă destul de des ca persoanele care duc o viaţă echilibrată să se trezească brusc cu ceva kilograme în plus. Terra Femina explică faptul că asta se poate întâmpla şi celor care mănâncă echilibrat şi fac sport regulat. Se poate ca vinovat să fie unul dintre cei şapte factori depistaţi de specialiştii publicaţiei franceze.

1. O alimentaţie prea sărată

Dacă te numeri printre cei care pun sare pe mai toate alimentele, atunci acesta este motivul pentru care nu reuşeşti să scapi de kilogramele în plus. Sarea este un electrolit esenţial în funcţionarea organismului, în special a sistemelor nervos şi muscular, dar nu abuza de ea. Reţinerea de apă, senzaţia de umflare, o oarecare epuizare sunt efecte ale consumului prea mare de sare şi duc la creşterea greutăţii.

2. O constipaţie trecătoare

Dacă observi că ai luat brusc ceva în greutate şi constaţi că nu au avut scaun, înseamnă că suferi de o constipaţie trecătoare. Pentru a rezolva problema, ai grijă să ai o alimentaţie bogată în fibre şi cere puţin ajutor farmacistului.

3. Un organism dezhidratat

Este deja dovedit ştiinţific faptul că un consum ridicat de apă te ajută să te simţi mai repede sătul şi accelerează arderea caloriilor. Este deci obligatoriu să te hidratezi bine atunci când te lupţi cu kilogramele în plus. Pentru a verifica dacă bei destulă apă, studiază culoarea urinii. Dacă este limpede, înseamnă că eşti hidratat, altfel trebuie să bei urgent apă.

4. Prea mult alcool

Din nefericire, nu este suficient să ai o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată pentru a-ţi menţine forma corpului. Dacă eşti genul petrecăreţ şi nu-ţi impui deloc restricţii, este posibil ca un exces de alcool să fie responsabil de faptul că ai luat ceva în greutate. Pentru a testa ideea, nu mai consuma deloc alcool o săptămână şi ar trebui să vezi imediat rezultatul asupra siluetei tale.

5. Efecte secundare ale medicamentelor

Pilulele contraceptive, antidepresivele, numeroasele tratamente prescrise de medici sunt susceptibile că pot genera creşteri în greutate. Dacă iei medicamente regulat şi dacă nu reuşeşti să pierzi kilogramele în plus indiferent ce ai face, probabil că ele sunt vinovate. Dacă ai dubii, nu ezita să te adresezi medicului.

6. Lipsă de somn

Toţi specialiştii repetă la nesfârşit asta: lipsa de somn poate avea un impact negativ asupra sănătăţii, dar şi a greutăţii. Iritabilitatea, stresul, problemele de concentrare, o mare oboseală pot fi la originea multor probleme şi chiar a unor tulburări hormonale care poate duce la creşterea în greutate. Pentru a evita toate acestea, trebuie să dormi cel puţin 8 ore pe noapte.

7. Un temperament anxios

Dacă la unele persoane stresul taie foamea, la altele are exact efect contrar şi le împinge să mănânce orice şi oricând. Problema este că acest factor declanşează şi o producţie mărită de cortizol în organism, un hormon care creşte mult depozitarea grăsimilor la nivelul centurii abdominale. Pentru a remedia problema, trebuie să lucrezi la nivel psihic şi să-ţi îmbunătăţeşti starea emoţională.

Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...
Ultima oră
Pe aceeași temă