10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăGDPR5 trucuri pentru un păr sănătos

5 trucuri pentru un păr sănătos

 

Părul este un accesoriu al frumuseţii noastre şi nu trebuie să îl neglijăm. El este expus zilnic unor factori de mediu care îl agresează precum: vânt, praf sau soare. Ca să nu mai vorbim despre modul în care îl pieptănăm sau îl coafăm. Cum putem avea un păr sănătos şi strălucitor?

1. Alege şamponul potrivit!

Alegerea şamponului este esenţială pentru a ne întreţine podoaba capilară. Indiferent că optezi pentru un şampon naturist sau din comerţ, găseşte unul care să se potrivească părului tău. Ai o gamă largă de produse care vin în ajutorul tău: şampon pentru păr vopsit, antimătreaţă, pentru volum, pentru păr fragil sau pentru fire despicate. Nu uita să foloseşti şi un balsam de păr.

2. Foloseşte mască de păr

Masca de păr ajută la regenerarea firelor despicate şi la strălucirea părului. Un produs potrivit poate oferi părului tău nutrienţii de care are nevoie pentru a face faţă provărilor la care este supus zilnic. Poţi folosi chiar uleiul de măsline pentru a-ţi alcătui propria mască sau poţi cumpăra binecunoscutul ulei de argan.

3. Cumpără o perie de păr de calitate

Îţi periezi şi coafezi părul zilnic de aceea este esenţial instrumentul pe care îl foloseşti. Alege peria cu dinţi de lemn atunci când vrei să îţi descurci părul ud deoarece nu este agresivă cu firul de păr. Pentru pieptănarea zilnică, peria cu păr de porc de mistreţ este o soluţie ideală. Va fi cu adevărat o prietenă bună deoarece stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului şi este gentilă cu firul de păr.

4. Tunde-ţi din vârfuri

Multe femei doresc să îşi lase părul să crească şi din acest motiv uită de foarfecă luni întregi. Dacă îţi tai măcar o dată la două luni câte un cm din lungimea părului, îţi vei menţine părul sănătos şi revigorat.

5. Alimentaţie adecvată

Poţi cumpăra produse pentru păr de cea mai bună calitate şi poţi aplica tratamente multiple, dar dacă nu te hrăneşti corespunzător totul va fi în zadar. Trebuie să oferi organismului o alimentaţie potrivită şi bogată în vitamine pentru a-ţi întreţine părul frumos şi strălucitor.

 

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă