10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăGDPR4 sfaturi utile ca să-ți iei carnetul de șofer mai ușor

4 sfaturi utile ca să-ți iei carnetul de șofer mai ușor

Dacă îți dorești să obții din prima carnetul de șofer și să conduci o motocicletă sau o mașină, este important să te informezi foarte bine înainte de a începe școala de șoferi și de a da examenul pentru permis. Să faci școala de șoferi și să pici examenul înseamnă pierdere de timp și bani. 

Am pregătit câteva sfaturi pentru a lua carnetul de șofer mai ușor:

 Sfatul 1: Încearcă să te relaxezi și să-ți găsești echilibrul interior

Te-ai decis să urmezi școală de șoferi, să obții permisul de conducere și să începi să conduci cât mai repede. Indiferent cât de stresant ți se pare tot procesul, încearcă să te relaxezi atunci când ai de completat chestionare auto categoria B,C,E. Trebuie să înțelegi că răbdarea e o virtute, mai ales când înveți să conduci. Nu te forța singur/ă atunci când începi să înveți și nu asculta prea mult la ce spun alții. Toți vor spune că a fost ușor și vor fi mulți care îți vor explica cât de repede au învățat ei, dar tu trebuie să te gândești că ei deja au carnet și tu nu așa că trebuie să te relaxezi. Mai puțină grabă, mai multă conștientizare – fă-ți timp să faci lucrurile cum trebuie și vei avea o șansa în plus să iei examenul din prima.  
  
Sfatul 2: încearcă să te obișnuiești cu mașina înainte de a începe orele de condus

Dacă nu știi lucurile de bază despre o mașină, în momentul în care te vei urca la volan te vei simți sub presiune și nu vei putea să te concentrezi. Înainte să începi orele oficiale de condus, ar fi bine să te familiarizezi cu automobilul. Sigur ai un prieten/ă sau chiar părinții tăi, dacă au carnet, te pot iniția. Este important să te obișnuiești atât cu noțiunile tehnice, cât și cu limitele fizice ale frânei, punctul în care prinde ambreiajul – toate acestea sunt foarte utile.    
  
Sfatul 3: Intră pe site-uri sau forumuri de specialitate

Orele de condus costă foarte mult, așa că asigură-te că îți investești banii cu înțelepciune. Dacă te chinui puțin să înțelegi ce îți explică instructorul, ai șanse mai mari să treci examenul, iar ceea ce ai învățat îți va fi de folos și după aceea.  În plus, citește din timp legislația rutieră și testează-ți cunoștințele pe site-ul www.i-drpciv.ro cu multe săptămâni înainte de fixarea examenului propriu zis. Intră pe forumuri de specialitate, participă la dialog pentru că așa îți va fi mai ușor să înveți. 

Sfatul 4:  Pune întrebări pentru că doar așa vei obține răspunsuri

Condusul nu e un lucru pe care toți îl fac la fel. Dacă ai probleme cu o anumită tehnică sau stil, nu trebuie să îți fie frică să-l întrebi pe instructor dacă îți poate arăta altă metodă de a face un lucru, pentru că majoritatea au diferite metode și tehnici de condus, care pot fi folosite în funcție de nevoile fiecărui individ. Așa că, dacă nu îți iese parcarea cu spatele, ori de câte ori încerci sau modul în care conduci pare dezordonat, recunoaște și încearcă să rezolvi acest lucru cu instructorul. Mai bine pui 100 de întrebări la timpul potrivit decât să ajungi să susții examenul și să te simți nepregătit/ă.

 

Cele mai citite

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă