11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVoucherele de vacanță se vor acorda la sfârșitul lunii iulie, după rectificarea...

Voucherele de vacanță se vor acorda la sfârșitul lunii iulie, după rectificarea bugetară, anunță ministrul Turismului

Tichetele de vacanță se vor acorda, în anul 2017, pe suport tipărit sau în format electronic, după rectificarea bugetară care va avea loc la sfârșitul lunii iulie – începutul lunii august, a declarat, vineri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat sunt obligate să cuprindă la acel moment în buget aceste cheltuieli.

În același context, ministrul a precizat că, de la 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță se va schimba.

''Anul acesta, voucherele de vacanță se acordă după momentul rectificării bugetare, care va avea loc la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august. După această rectificare bugetară toate instituțiile publice centrale și companiile de stat vor acorda aceste vouchere de vacanță, în funcție de cum vor cădea de comun acord cu sindicatele, dacă au așa ceva sau reprezentanții salariaților. Ulterior, începând cu data de 1 decembrie 2018, modalitatea de acordare a voucherelor de vacanță va fi stabilită printr-o Hotărâre de Guvern. Toată lumea să stea liniștită că aceste vouchere de vacanță se dau exact cum s-a promis în Programul de guvernare. La momentul actual, nicio instituție nu și-a bugetat acest vouchere. În momentul în care se va face rectificarea bugetară, toată lumea — instituțiile publice centrale, locale și companiile de stat — va trebui să prevadă în bugetul propriu și abia atunci se pot da aceste vouchere de vacanță'', a afirmat Dobre.

Ministrul Turismului a subliniat, totodată, că în cuantumul voucherului de vacanță va fi de 1.450 și va fi împărțit în valori nominale în multiplu de 10 lei până la 100 lei.

''Proiectul de Ordonanță de Urgență prevede ca toate instituțiile publice centrale, locale sau companiile de stat sunt obligate să prevadă aceste cheltuieli la rectificare. O dată pe an, orice instituție publică centrală, locală sau companie de stat va acorda tichete de vacanță în valoarea salariului minim pe economie (1.450 de lei, n.r.). Înainte ca să putem acorda aceste vouchere, noi reglementăm întâi printr-un act normativ. Noi, momentan, facem reglementarea și ulterior după rectificarea bugetară, voucherele de vacanță se pot acorda. Aceste vouchere de vacanță vor avea același regim cu tichetele de masă, în privința impozitării, deci cu reținere la sursă. În cuantumul sumei de 1.450 de lei, valorile nominale permise pentru voucherele de vacanță pe suport hârtie pot fi multiplu de 10 lei până la 100 lei. Nu va fi vorba despre un singur tichet în valoare de 1.450 de lei, pentru că salariatul poate nu dorește să cheltuiască toată suma o singură dată'', a explicat oficialul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă