15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialScrisoare deschisa

Scrisoare deschisa

Domnule presedinte al clubului impasatorilor, ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a ma indruma. Care este impasul pe care trebuie sa-l fac ca sa realizez slemul ce-l astern mai jos pe hartie? De atu sau de caro? Stimabilului cititor i-am raspuns prompt pentru ca ni s-a adresat gresit noua, deoarece nu-i nevoie de nici un impas  pentru a face jocul.
Acoperiti cartile Est-Vestului si decideti cum veti proceda, primind atac de mic de cupa:

Contract: sase pici
Atac: doi de cupa

Castigand cu Asul, declarantul va juca la levata a doua o pica la As. Dupa ce Est defoseaza o trefla, lucru ce se mai intampla uneori, Sud va reveni in mana la Riga de atu. Dupa care va juca o trefla la Riga si va defosa doua carale din mana pe mariajul de cupa. Si va continua frumos cu Asul de trefla, iar Vest este condamnat. Sa zicem ca defoseaza. Va urma o trefla taiata in mana, apoi plasare de mana Vestului pe atu si tablare. Adversarul ii va juca ori in furseta de caro ori in tai-defosa.

 

Sa notam ca inaintea plasarii este corect sa se traga cupele majore, deoarece probabilitatea este mai mare ca Vest sa fie mai scurt in trefla decat in cupa.
Ceea ce trebuie sa faca declarantul este sa joace cupele majore inainte de a juca a doua trefla, pentru a nu-i da ocazia acestuia sa taie cat mai are culoare de retur jenanta. Acest timing este esential si cel care neglijent ar debuta cu doua tururi de trefla ar fi imediat pedepsit.

P.S. Celor care nu au trecut inca de faza impaselor si a taiurilor fara obiect le mai aduc la cunostinta si ca a venit vremea cand vor trebui sa uite si rigida numarare a "cate puncte de onor am" daca vor dori sa devina mai performanti.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă