15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMiniștrii Tineretului și Sportului au alergat 27 de kilometri pe Stadionul Giulești....

Miniștrii Tineretului și Sportului au alergat 27 de kilometri pe Stadionul Giulești. Șova: Trebuia cineva care să alerge cu doamna Udrea în braţe

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, şi Gabriela Szabo, ministrul Sportului, au alergat miercuri seară, umăr la umăr, zece kilometri pe stadionul Giuleşti din Capitală, ministrul Transporturilor declarând la final, despre invitaţia la cursă lansată Elenei Udrea, că ar fi trebuit chemat cineva care să alerge cu aceasta "în braţe", informează Mediafax.

Cei doi miniștri au alergat urmare a "provocării" lansate de primul la adresa Elenei Udrea, după ce aceasta a remarcat absenţa premierului Victor Ponta de la semimaratonul de acum zece zile.

Șova și Szabo au făcut aproape 27 de ture de teren, încurajaţi din tribuna I de zeci de tineri de la Tineretul Social Democrat, în tricouri de culoare roşie. La stadion a venit şi mama lui Dan Şova, avocata Ana Diculescu Şova.

La fiecare trecere prin dreptul tribunei I, asistenţa i-a încurajat pe cei doi demnitari prin tropăieli, aplauze şi scandări precum "Avem echipă, avem valoare, Şova este cel mai tare!, "Şova, Şova!" ori "Szabo, Szabo!".

La final, Dan Şova s-a declarat entuziasmat de faptul că a avut ocazia să alerge alături de un campion de talie mondială şi că va repeta astfel de exerciţii. El a mai spus că această cursă reprezintă un mesaj clar adresat mişcării, sportului şi sănătăţii.

Întrebat de ce Elena Udrea nu a venit să alerge pe Giuleşti, ministrul Tranporturilor a spus că nu a fost corect lansată invitaţia către aceasta, în sensul că ar fi trebuit chemat cineva care să alerge "cu doamna Udrea în braţe", cu referire la saltul acesteia cu paraşuta, alături de un instructor.

La rândul său, Gabriela Szabo a declarat că sportul este o necesitate în România şi că trebuie găsite formule pentru implementarea activităţilor sportive la nivel de masă.

Szabo a adăugat că îi invită pe parlamentari la astfel de alergări, dar şi la promovarea activităţilor sportive.

Dan Şova a provocat-o pe Elena Udrea la o cursă de alergare pe distanţa de zece kilometri, pentru a rezolva, "prin sport", o "dispută" referitoare la absenţa membrilor guvernului de la Semimaratonul Internaţional Bucureşti din 18 mai.

"Doamna deputat Elena Udrea a făcut duminică (18 mai – n.r.) acuzații nedrepte și deplasate la adresa membrilor Guvernului privind Semimaratonul Internațional București. Anularea participării prim-ministrului Victor Ponta și a altor miniștri, printre care și a mea, a fost rezultatul unui gest firesc de solidaritate cu Gabriela Szabo. Cu o seară înainte, tatăl doamnei ministru Szabo decedase. Era firesc, de bun simț, să ne anulăm participarea, ținând cont de momentele grele prin care trecea doamna ministru", spunea Şova, într-o postare de pe blogul personal.

Ministrul Transporturilor susţinea că, în pofida acestei situaţii, Elena Udrea "a ales să continue bătălia politică dincolo de limitele decenței".

"Pentru că iubim sportul, iubim competiția la fel de mult precum apreciem eleganța și fair-play-ul ce descriu lumea sportului. Drept pentru care vreau să îi ofer posibilitatea doamnei Elena Udrea să-și ia înapoi acuzele nefericite și să concureze împotriva Guvernului României pe pista de alergare, demonstrându-ne că, dincolo de patima politică, este totuși o persoană care respectă fair-play-ul", îşi justifica Şova iniţiativa.

În consecinţă, ministrul i-a adresat Elenei Udrea provocarea de a rezolva "prin sport" această dispută. "O provoc pe doamna Udrea să rezolvăm această dispută prin sport. Săptămâna viitoare, miercuri, 28 mai, după ce trece campania electorală, o invit pe Elena Udrea de la orele 19:00 pe Arena Rapid, să alergăm unul lângă altul 10 km", preciza Şova.

"O invit de asemenea pe doamna Udrea ca, în urma cursei, să ne donăm fiecare indemnizația, dânsa pe cea de parlamentar, eu pe cea de ministru, pentru un club sportiv școlar de atletism. Indiferent că doamna Udrea va alege sau nu să participe, eu voi fi miercuri pe stadionul Rapid pentru a alerga în numele Guvernului României și mai ales în numele sportului, onoarei și al fair-play-ului. Sper să accepte această provocare, mai ales că domnia sa ne-a demonstrat recent că nu se dă în lături de la o viață sportivă plină de riscuri. După ce și-a început campania electorală sărind cu parașuta, doamna Udrea va avea ocazia să concluzioneze la fel de sportiv, cu picioarele pe pământ", a mai spus Şova, pe blog.

Elena Udrea a alergat, în 18 mai, la cursa populară de 2,9 kilometri din cadrul Semimaratonului Internaţional de la Bucureşti, după competiţie declarând că nu a fost cea mai uşoară alergare din viaţa sa, dar a reuşit să ajungă printre primii.

"A fost frumos, îndemn pe toţi românii să facă mişcare", a spus Udrea, la final, arătând că a participat la acest semimaraton alături de alergători profesionişti şi faptul că a terminat printre primii arată determinare şi că îşi doreşte să câştige.

Elena Udrea s-a referit şi la faptul că premierul Victor Ponta, deşi confirmase la un moment dat participarea la semimaraton, nu a venit.

"S-a speriat. Înţeleg că-i făcuse o probă din asta mică, ceva de alergat la 250 metri, o sută de metri", a spus Udrea.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...
Ultima oră
Pe aceeași temă