15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMadalina Manole canta pentru indragostiti

Madalina Manole canta pentru indragostiti

Timpul a demon­s­trat nu numai faptul ca Madalina Manole este "un om sentimental", dar si o persoana tenace. In aceasta primavara, ea a revenit pe piata muzicala cu un album care vorbeste despre dragoste.

La scurt timp dupa ce a devenit mamica, Madalina Manole s-a apucat sa-si pregateasca cu minutiozitate come-back-ul pe scena muzicala romaneasca.
De curand, "fata noastra draga" a terminat cel de-al noualea album, asteptat  cu nerabdare de fanii ei, fani care sunt foarte bine organizati. In 1991, acestia s-au constituit in Fan-clubul Madalina Manole, condus de studentii Ciprian Antochi si Claudia Panaite, cu 25 de filiale in tara. Albumul se intituleaza "09 Madalina Manole", este scos impreuna cu MediaPro Music si contine 12 piese alese cu atentie, 9 in limba romana si 3 in engleza.

 

"Ma pregatesc de un refresh pentru tot ce inseamna muzica pe care simt sa o cant acum, dar si pentru imagine. Vin cu melodii noi, cateva cantate in limba engleza, in care se vor regasi indragostitii, o noua fata a site-ului madalinamanole.ro si pregatesc concertele de lansare a materialului nou in mai multe orase", sunt cuvintele cu care isi anunta cantareata revenirea.

In cei aproape 10 ani de cand s-a retras de pe piata muzicala, Madalina a trecut prin doua evenimente foarte importante care i-au marcat traseul vietii: un divort, motiv de scandal nemeritat, dar si de crestere sufleteasca (ce-i drept, cu un pret) si bucuria cea mai mare a unei femei, un copil. Cele doua par incompatibile, dar Madalina Manole a stiut sa se ridice frumos si sa-si refaca viata. Cat despre muzica, ea insasi spune ca absenta ei din fata reflectoarelor nu a insemnat si sfarsitul carierei muzicale: "Chiar daca am facut o pauza, admiratorii mei fideli stiu foarte bine ce am facut in acesti ultimi ani. Ei stiu ca am trecut printr-o perioada in care am avut nevoie sa ma recompun sufleteste! E nevoie de timp, credinta si ceva intelepciune ca sa poti s-o iei de la capat."
Iar ea a luat-o vitejeste, cu noul album drept dovada: "Nu e un album facut la comanda, daca asculti o piesa nu inseamna ca ai ascultat tot albumul. Sunt adunate 12 cantece compuse in tot acest rastimp, fiecare cu emotia, starea si ritmul lui. E un album care implineste suflete, dar le si… rascoleste." Cel mai important lucru acum sunt fanii – albumul e compus atat pentru inima ei, dar si pentru admiratorii sai: "Albumul inseamna de fapt 12 cantece frumoase pe care le veti asculta, pe care le veti fredona si poate chiar le veti transforma in dedicatii muzicale pentru sufletul-pereche."

Albumul nou e parca facut special pentru indragostiti, cu piese precum "Viata e frumoasa langa tine", "Cineva chiar te iubeste", "Loving My Baby", "Sunt indragostita" sau "Suflet gol". Titlurile sunt mai mult decat sugestive si se potrivesc perfect cu starea actuala a cantaretei. "In cantecele mele cant despre mine si viata mea, insa povestile mele de viata sunt si povestile multora dintre fanii mei", declara Madalina. Si cam asa este! Daca va uitati pe site-urile unde apar stiri sau declaratii de-ale Madalinei, comentariile fanilor dovedesc clar apropierea de ea.

Madalina Manole este, intr-un fel, o supravietuitoare. Dupa ce in anii ‘90 a fost una dintre cele mai bine cotate cantarete din Romania, iar in anii 2000 a intrat intr-un con de umbra, ea vine acum sa ne arate ca o cariera muzicala se poate mentine si fara compromisuri de imagine, si fara a-ti abandona viata personala. In plus, "eu mi-am coordonat singura fiecare pas muzical pe care l-am facut in acesti 20 si ceva de ani de muzica, si cred ca am reusit sa construiesc ceva solid. Mi se pare ca folosim cuvinte mari cand vine vorba de impresariat artistic in Romania".

Cand avea 12 ani, in Ploiesti fiind, orasul ei natal, "am fost cu parintii mei la un spectacol. Pe scena a aparut la un moment dat o tanara (Ana Tetelea Ionescu), care se acompania la chitara si canta «Fata de iarba». Glasul ei m-a impresionat enorm si le-am spus parintilor ca vreau sa ajung si eu ca ea, pe scena si cu o chitara in brate". Iar visul ei s-a implinit: Ana Tetelea Ionescu i-a devenit profesoara, iar chitara ei a ajuns chitara Madalinei. Asa si-a inceput cariera.

"Acum, dupa ani de zile si aflata la al noualea album, ma simt cu adevarat implinita! Sunt o femeie implinita prin iubirea pe care o port omului de langa mine si pe care o primesc de la el, sunt un om implinit prin copilul pe care l-am nascut, sunt un artist implinit prin muzica pe care o cant de mai bine de 20 de ani. Am sentimentul ca Dumnezeu a oranduit pana la urma lucrurile in viata mea asa cum speram si cum meritam. Acum am toata energia din lume cat sa pot merge mai departe – mai am atatea de facut!"

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă