11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSpectacol de 1 mai, în Parcul Izvor: Concert maraton Goran Bregovic și...

Spectacol de 1 mai, în Parcul Izvor: Concert maraton Goran Bregovic și Ovidiu Lipan Țăndărică

Bucureștenii care nu părăsesc Capitala pentru minivacanța de 1 mai pot să se relaxeze la Yakasha Festival, ce se desfășoară în Parcul Izvor între 28 aprilie și 2 mai.

Zeci de artiști din Balcani vor lua parte la Yakasha Festival, un eveniment maraton în Parcul Izvor, organizat de Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache”. Printre cei care vor urca pe scena de lângă Palatul Parlamentului se numără Goran Bregovic, Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Ciocârlia.

Specificitatea festivalului este dată de muzica izvorâtă din spațiul balcanic. De aceea, pe lângă artiști români reprezentativi, vor concerta și artiști din țări balcanice: precum Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia.

Spritul balcanic al Festivalului Yakasha va fi completat de dans și mișcare scenică, alte forme de artă, jocuri sportive și de creatie, workshop-uri, proiecții video, accesul la informație referitoare la muzica și tradițiile balcanice, promovarea produselor tradiționale caracteristice fiecărei țări. Spectatorii vor lua parte și la un show culinar, care va culmina cu bunătăți din categoria “cea mai, cel mai”: cea mai mare salată grecească, cea mai mare placintă sârbească, cea mai lungă baclava, cel mai mare ceaun cu pomana porcului. În Parcul Izvor vor fi amenjate, de asemenea, zone de relaxare și locuri de joacă pentru copii.

În prima zi a festivalului, vineri, vor concerta  Zdob și Zdub, Cobzality & Crispus, Cuibul, Marius Mihalache Band și Ionuț Galani, pentru ca sâmbătă să ascultăm artiști din Slovenia, Belgia, Serbia. Duminica le aparține lui Goran Bregovic și Ovidiu Lipan Țăndărică & Stelul Enache & Balcano & Fanfara 10 Prăjini, cărora li se vor alătura artiști din Ucraina și Serbia. Concertele continuă luni și marți cu formații și cântăreți din România, Serbia, Grecia, Austria și Macedonia.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă