13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialHolocaustul.Destine întrerupte: 67 de ani de la eliberarea evreilor de la Auschwitz

Holocaustul.Destine întrerupte: 67 de ani de la eliberarea evreilor de la Auschwitz

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării Holocaustului, astăzi se inaugurează vernisajul expoziţiei “Holocaustul.Destine întrerupte“, la Bacău, conform Casei Corpului Didactic Bacău.

Expoziţia va avea loc la Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu” Bacău şi cuprinde lucrările mai multor artişti plastici, realizate în cadrul taberelor de creaţie organizate de Institutul “Elie Wiesel”, între 2009 şi 2011. 

Expoziţia a fost organizată  de Casa Corpului Didactic “Grigore Tăbăcaru” Bacău, în colaborare cu Institutul pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel”. La vernisaj va participa şi şeful misiunii Ambasadei statului Israel în Bucureşti, Arezoo Hersel.

27 ianuarie a devenit Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului, în urma rezoluţiei adoptate în 2005 de Organizaţia Naţiunilor Unite. În această zi, în 1945,  trupele sovietice au eliberat lagărul Auschwitz-Birkenau din Polonia. Rezoluţia respinge orice negare a Holocaustului şi încurajează statele membre ale Adunării Generale ONU să transmită viitoarelor generaţii lecţia genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai repete.

Ziua Internaţională a Holocaustului este comemorată, începând din anul 2006, în numeroase ţări din întreaga lume. Cu acest prilej, sunt aduse omagii, se aprind lumânări şi au loc marşuri ale durerii, în memoria celor care au suferit şi au murit în timpul Holocaustului.

Citiţi şi materialele realizate de România liberă despre Holocaustul românesc.



Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă