Mesaje de 8 martie de la tinerii bucureșteni pentru Ziua Mamei (GALERIE FOTO)

de Ana-Maria Anițoiu , 08 martie 2015 - stire actualizata la ora 13:30, 08 martie 2015

MESAJE DE 8 MARTIE. Din anul 2010, în data de 8 martie se sărbătorește oficial Ziua Mamei. Câțiva tineri din București au acceptat să împărtășească cu ziarul România Liberă mesajele personale dedicate mamelor lor.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu mesajele pe care le transmit tinerii bucureșteni mamelor

Citește și: ZIUA MAMEI. Cele mai frumoase 8 melodii pe care să i le dedici mamei tale

Între mesajele tinerilor pentru mamele lor, se numără urări ca „La mulți ani, mami!”, „O primăvară frumoasă pentru o mamă frumoasă!”, dar și dedicații precum „Te iubesc!”, „Mulțumesc pentru tot!”, „Mama e un înger!”, „Mama e cea mai bună prietenă!”, „Mamă, luptă și rămâi cu mine!” și mesajul în notă amuzantă, „Mamă, sunt faimos!”.

Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 28 februarie 1909, în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, care a a vut loc în anul 1908. Un an mai târziu, cu ocazia Internaționalei Socialiste reunită la Copenhaga, activistele socialiste germane Luise Zietz și Clara Zetkin au propus sărbătorirea zilei internaționale a femeii, dar nu au sugerat o dată anume.

Citește și: GALERIE FOTO. Povestea primei femei manechin din lume

MESAJE DE 8 MARTIE. Ziua internațională a femeii a fost sărbătorită pentru prima dată cu un an mai târziu, în data de 19 martie 1911. Din anul 1913, femeile din Rusia au sărbătorit ziua femeii in ultima duminică din februarie.

În anul 1917, ultima duminică din februarie din calendarul pe stil vechi a coincis cu ziua de 8 martie pe stil nou. Femeile din Sankt Petersburg au declanşat o grevă prin care au cerut încheierea Primului Razboi Mondial, sfârşitul raţionalizării alimentelor şi abolirea dinastiei ţariste. După revoluția bolșevică, Alexandra Kollontai si Vladimir Ilici Lenin au declarat data de 8 martie sărbătoare oficială în Uniunea Sovietică.

Următoarea etapă în instituirea unei zile dedicate femeii a fost făcută de Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 1975, prin proclamarea Anului Internațional al Femeilor și  prin declararea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pentru condiția femeii.

 

Comentarii

  • florin85

    08 martie 2015 18:48

    Cea mai cautata oferta de lucru!Veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru, pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul Info la adresa de emailflorin_cristi09yahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design