FOTO + VIDEO. Cum arată biserica-pantof din Taiwan, destinată femeilor

de Roxana Petre , 16 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 12:25, 16 ianuarie 2016

O biserică înaltă de 16 metri şi lată de 10 metri a fost construită în Taiwan, cu scopul de a atrage mai multe adepte. Cum au decis oficialităţile să facă acest lucru? Dându-i forma unui condur din sticlă, similar celui din basmul "Cenuşăreasa", potrivit  BBC.

Situată în provincia Chaiyi, "biserica-pantof" va fi deschisă în 8 februarie. Pentru construcţia ineditei biserici s-au folosit peste 320 de panouri de sticlă, iar costurile au ajuns la aproximativ 686.000 de dolari. 

Iniţiativa de construire a bisericii aparţine oficialităţilor guvernului local din Chaiyi, zonă frecventată de turişti. Însă "biserica-pantof" nu va fi destinată slujbelor obişnuite, ci mai degrabă oficializării de căsătorii, cât şi ședințelor foto de nuntă, potrivit managerului departamentului recreativ.

Designul clădirii a fost inspirat de o poveste locală, ci nu de basmul "Cenuşăreasa". Potrivit unei legende din anii '60, o tânără de 24 de ani, pe nume Wang, dintr-o regiune săracă, suferea de o boală care i-a afectat picioarele, astfel că au trebuit amputate. Din această cauză, nunta ei a fost anulată, iar tânăra a rămas necăsătorită, petrecându-şi restul vieţii în slujba bisericii. Astfel, pantoful reprezintă un mod de a comemora suferinţa tinerei.

Publicul ţintă al clădirii sunt femeile, precizează autorităţile. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Zheng Rongfeng, inclusiv interiorul bisericii are motive feminine.

"Biserica se va ajusta pe gusturile femeilor, în special ale turiştilor de sex feminin care vizitează zona", a mai spus purtătorul de cuvânt. 

Pe de altă parte, părerile femeilor sunt împărţite. Astfel, mai multe persoane au spus, pe reţelele de socializare, că inedita construcţie nu face altceva decât să obiectifice femeile. De exemplu, pe un site popular din China, biserica a fost descrisă drept "o clădire cu un aspect urât, care denotă lipsă de respect". În ciuda criticilor, alte femei au spus că "biserica-pantof" arată mult mai bine decât alte biserici moderne, lăudând iniţiativa guvernului de a se adresa tinerelor iubitoare de basme.

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design