12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFILME PE DVD

FILME PE DVD

Ratatouille (animatie)

Titlul original: Ratatouille Regia: Brad Bird, Jan Pinkava  Voci: Patton Oswalt, Ian Holm, Lou Romano, Brian Dennehy, Peter O’Toole Productia: SUA, 2007  Distribuit pe DVD: Prooptiki Romania Pret: 54,89 lei (magazinele Diverta, mymovie.ro, dvdonline.ro)

Pentru zilele de sambata sau duminica, cand – in ciuda faptului ca este weekend – televiziunile difuzeaza numai rebuturi sau reluari, animatia "Ratatouille" este solutia perfecta pentru intreaga familie. Chiar daca vi se pare prea "copilaresc" sa va uitati la desene animate, va recomandam acest film pentru ca are multe invataminte si pentru adulti. Ideea filmului este foarte simpla: un soricel poate gati (de fapt poate face orice), dar numai sa aiba multa vointa. Pe de alta parte actiunea respecta un anumit drum – ca si in basme – printre care decizia de a pleca de acasa pentru a deveni "cineva", drumul catre marele oras, un drum plin de pericole, sfarsitul drumului… si indeplinirea "marelui" vis. Cei sase scenaristi ai filmului au construit, plecand de la aceasta schema simpla, o pelicula teribil de amuzanta, iar desenatorii au avut grija sa aleaga "fetele" personajelor in asa fel incat sa-si asigure un succes pe piata. Pana mai una alta, "Ratatouille" a incasat un premiu Oscar pentru cel mai bun film de animatie, concurand cu "Persepolis" si "Surf’s Up".

 

 

Imperiul magic al domnului Magorium (fantastic)

Titlul original: Mr. Magorium’s Wonder Emporium  Regia: Zach Helm  Cu: Ted Ludzik, Natalie Portman, Dustin Hoffman  Productia: SUA, 2007  Distribuit pe DVD:  Video  Pret: 49,90 lei (magazinele Diverta, mymovie.ro, dvdonline.ro)

Dupa ce mai multi copii au patruns in fabrica de ciocolata a lui Willy Wonka din filmul "Charlie and the chocolate factory" – productie orchestrata admirabil de excentricul regizor Tim Burton, Hollywood-ul a incercat sa faca un nou film cam dupa aceeasi reteta. Este adevarat ca  alegerea lui Dustin Hoffman in rolul proprietarului (in varsta de 243 de ani!!!) unui magazin de jucarii a fost foarte inspirata, la fel ca si cea a lui Zach Mills in rolul unui copil de 9 ani foarte agil. Natalie Portman nu este tocmai un caz fericit in rolul unei tinere directoare de magazin, care trebuie sa conduca locatia de una singura pentru o anumita perioada. Afacerea merge din ce in ce mai rau, jucariile transformandu-si culorile – din foarte vii in foarte gri. si numai copiii pot readuce "viata" in rafturile magazinelor. 

 

 

 

cristian.curus@romanialibera.ro

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă