10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi super-eroi revin în cinematografe: Batman vs. Superman: Zorii dreptății

Doi super-eroi revin în cinematografe: Batman vs. Superman: Zorii dreptății

Duminică seară a avut loc, la Radio City Music Hall din New York, premiera mult așteptatului film „Batman vs. Superman: Zorii dreptății/Batman v Superman: Dawn of Justice”.

Astfel, Batman revine la mai bine de patru ani de la premiera „Dark Knight Rises/Cavalerul Negru: Legenda renaște” (2012; ultima parte a trilogiei „The Dark Knight Trilogy”, regizată de Christopher Nolan și avându-l pe Christian Bale în rolul lui Batman), în timp ce Superman revine după trei ani de la premiera „Man of Steel: Eroul” (2013; produsă de Nolan și regizată de Zack Snyder, cu Henry Cavill interpretându-l pe Superman).

Pelicula cu un buget de 250 milioane de dolari poartă semnătura regizorului Zack Snyder, mult apreciat pentru filmele de acțiune, și propune un nou Batman – simpaticul actor Ben Affleck. După rolurile din filme precum „Argo” (2012) și „Gone Girl/ Fata dispărută” (2014) publicul nu s-ar fi așteptat ca Affleck să fie atât de convingător în rolul lui Batman, însă criticii prezenți duminică la New York spun că actorul intră foarte bine în pielea protectorului orășelului Gotham City.

Scenariul filmului pornește de la ultima „pățanie” a lui Superman din ultimul lungmetraj: acesta a purtat o bătălie cu Zod și armata de pe planeta Krypton pe Pământ, lucru care a dus la pagube enorme și pierderi de vieți omenești. În „Zorii dreptății”, Superman trebuie să dea socoteală pentru acțiunile sale din trecut, iar Batman trebuie să-l supravegheze pe eroul care a adus extratereștrii în Gotham City. Însă planurile lor sunt date peste cap de o nouă invazie și cei doi trebuie să renunțe la orgolii și, evident, să salveze împreună omenirea. Și pentru a aduce un echilibru pe ecran, producătorii au inclus în scenariu un super erou feminin, Wonder Woman, cea care trebuie să stea mereu cu ochii pe cei doi vanitoși.

Affleck nu a fost un actor care să alerge după rolurile de supereroi, preferând mai mult scenarii inspirate din fapte reale, însă nu se află la prima interpretare a unui astfel de rol. În 2003, actorul american intra în costumul lui Daredevil – un tânăr avocat orb care încearcă să protejeze cartierul newyorkez Hell’s Kitchen. Deși filmul nu a fost considerat per ansamblu un succes – nici de critică, nici de spectatori – Affleck a fost lăudat pentru jocul actoricesc (din păcate, talentul nu a fost susținut nici de scenariu, nici de regie, după cum spun gurile rele!).

Premiera mondială a „Batman vs. Superman: Zorii dreptății” are loc pe 25 martie, dată la care filmul va intra și în cinematografele din România. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă