22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialDivertismentul la ananghie?

Divertismentul la ananghie?

Lumea mai vrea sa se si distreze, nu numai sa asculte stiri senzationale despre  "violatorul de calorifere din Caracal", cum ziceau cei de la Divertis. Divertismentul insa, n-are realizatori inspirati, iar noutatile care apar sunt sub orice critica.

DIVERTISMENT – agrement, amuzament, distractie, placere".
Dictionarul de sinonime

Antena 1 este cea mai productiva televiziune la capitolul emisiunilor cu pretentie de divertisment. Le scoate pe banda rulanta, care mai de care mai ingalate. Divertismentele produse sunt tare triste si vulgare, n-au umor pentru ca n-au realizatori profesionisti si invart de la una la alta, aceleasi vedete de carton. Ca sa-l concureze pe Maruta cu al sau "Happy Hour" de la Pro TV, zilnic Antena 1 isi procopseste acum telespectatorii cu "Folclorul contraataca". Daca emisiunea lui Maruta pe langa umor difuzeaza si multa informatie, cealalta este doar un concurs haotic intre muzici usurele si bietul nostru folclor, piperat din plin cu vulgaritati.

Floarea Vasiliu (e-mail): "(…) Ce intelegeti dvs. prin divertisment? Televiziunile considera divertisment scalambaieli, farse idioate, paruieli in familiile in care un partener a fost inselat, concursuri cu intrebari cat mai intime clasificate a fi provocatoare pentru «Momentul adevarului», ambalaje sexy, ca sa nu le zicem porno si alte stupide manifestari ce sunt considerate ca provoaca buna dispozitie privitorului. Umorul de calitate a disparut (…) Tot felul de asa-zise vedete se caznesc sa aiba haz rostind replici de mahala (…) Numai divertisment si umor nu se pot numi manifestarile  de la «Masculin x Feminin», emisiunea de miercurea de la Antena 1. Sunt chemate tot felul de cupluri si doi prezentatori prapaditi incearca sa le provoace destainuiri despre fanteziile lor erotice (…) Cum se pot preta actori stimati precum Rodica Popescu Bitanescu sau Claudiu Bleont sa participe la astfel de discutii alaturi de «celebra» Miki sau alte fete palide, vedete cel mult pentru un sezon? (…) Joia, tot Antena 1 ne serveste «Te pui cu blondele?», care se invarte in jurul aceleiasi teme a relatiilor barbat-femeie, tratate la bascalie cu accente sexuale evidente (…)". Privind la astfel de productii, noutati in peisajul divertismentului, dominate de obsesia erotismului, nu are de ce sa ne mire ca o copila de 12 ani a fost public maltratata de cateva colege, ca i-ar fi furat uneia iubitul.

 

Intr-un decor kitsch, dominat in fundal de statuia unui barbat cu sani (!), doi prezentatori antipatici, Cristina Cioran si Liviu Virciu, mercenari prin telenovele, incearca sa anime un dialog penibil cu niste cupluri considerate celebre la "Masculin X Feminin". Langa Mihai Leu, un stimat sportiv si sotia sa s-au alaturat Mitoseru (!!) si proaspata sa iubita, cat si Viorica din Clejani cu sotul. Acestia erau invitatii primei editii supusi unui tir de intrebari care mai de care mai stridente. Hlizelile prezentatorilor erau din cand in cand intrerupte de… comentariile unei psiholoage ochelariste! Emisiunea e lipsita de structura, de un continut cat de cat logic, iar invitatii sunt alesi dupa criterii greu de explicat. Asteptam cu interes in campania electorala sa apara aici si cupluri de politicieni care sa raspunda la intrebari de genul: "Cat ar trebui sa dureze preludiul cand faceti dragoste?" sau
"Ti-ai inselat vreodata partenerul?". O armata de blonde, de diferite profesii, dirijate de Dan Negru, asezate pe gradene isi arata stiinta lor de a raspunde la intrebarile unui barbat, concurent pentru premiul de 50.000 lei, acesta ar fi formatul emisiunii "Te pui cu blondele?". Intrebarile sunt tot din zona penibilului, dar mai au si absurde pretentii culturale, fiind repartizate pe sectiuni: "Scriitori romani", "Fraze celebre" sau… "Ceausescu"!, "Cati ani ar fi implinit Ceausescu?" – este doar o mostra de intrebare de la "concursul divertisment" cu 50 de blonde.

 

Pe langa aceste "noutati", nu putem omite insa, ca Antena 1 detine si una din emsiunile de divertisment din topul calitatii incontestabile "Divertis Mall", unde grupul Divertis isi delecteaza telespectatorii cu inteligente pamflete inspirate din realitatea zilnica. De curand, grupul s-a imbogatit cu Dalma Kovacs, o actrita cu nerv comic, muzicala, care face fata cu succes pretentiilor talentatei echipe. Dupa retragerea lui Gyuri Pascu din Divertis, a carui lipsa s-a facut simtita mult timp, Dalma e o prezenta bine venita, ce completeaza echipa.

 

Spiritul de echipa in realizarea divertismentului de calitate conteaza  foarte mult si o dovedeste nu numai grupul Divertis, ci si "Mondenii" de la Prima TV cu Mihai Bendeac, Dragos Stoica, Mirela Zeta si Andreea Gramosteanu. Cei patru sunt actori desavarsiti, capabili de imitatii si compozitii remarcabile, mustind de umor. Lor li se mai alatura colegii de la "Campionatul de comedie" de la TVR 2, un original exercitiu de improvizatii comice regizat cu pricepere de Vlad Massaci. Aici, la cele trei echipe se opreste topul valorilor din zona divertismentului de calitate.
In rest, suntem sufocati cu divertismente galagioase si plictisitoare, lipsite de continut.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă