12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată cel mai mare PARC de distracții acoperit din lume,...

FOTO. Cum arată cel mai mare PARC de distracții acoperit din lume, care a costat un MILIARD de dolari

IMG Worlds of Adventure, un parc de distracții care a costat peste 1 miliard de dolari și a necesitat trei ani pentru realizare, și-a deschis porțile, informează CNN citat de Agerpres.

.IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume.

În Dubai se mai află cele mai înalte clădiri din lume, cele mai mari magazine de cumpărături și cele mai mari insule artificiale. Parcul măsoară cât 28 de terenuri de fotbal.

”Am vrut ca acesta să fie un simbol pentru Dubai și pentru regiune”, a declarat Lennard Otto, director al IMG Worlds of Adventure. ”Iar deschiderea celui mai mare parc tematic de interior din lume a părut foarte potrivit pentru această piață”, a completat acesta.

Punctul de atracție al parcului este Velociraptor, cel mai înalt și mai rapid roller coaster din Dubai, din care vizitatorii țâșnesc cu peste 90 de kilometri pe oră în sub trei secunde. În plus, vizitatorii mai au la dispoziție alte 21 de atracții, 28 de spații de luat masa și 25 de magazine.

Parcul de distracții face parte din planul Dubai de a crește numărul de turiști în Emiratele Arabe Unite în contextul scăderii prețurilor la petrol din Golf.

Conform analiștilor, circa 18 milioane de persoane ar putea vizita centrele de distracții din Dubai până în anul 2021.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă