11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialConcerte, parade, târguri de zilele Bucureştiului în 2010

Concerte, parade, târguri de zilele Bucureştiului în 2010

Capitala este în sărbătoare. Bucureştenii sărbătoresc zilele oraşului prin festivaluri, expoziţii, târguri şi concerte. Iată programul evenimentelor.

Startul distracţiei a fost dat vineri seara în centrul vechi, unde au fost amplasate două scene pe care au urcat artişti şi trupe de renume. Pe scenă au urcat Paula Seling, Nicola, Direcţia 5 şi Iris.

Sâmbătă are loc tradiţionala bătaie cu flori şi parada tramvaielor de epocă. Tramvaiele vor pleca de la sectorul 6 al Capitalei are loc un show aeronautic.

La ora 11.00, în Parcul Kiseleff (zona Foişor), primarul Andrei Chiliman a inaugurat primele trasee turistice pietonale din sectorul 1. Evenimentul a fost botezat “Sindrofie la Şosea” şi la el participă voluntari în costume de epocă care vor forma din 30 în 30 de minute grupuri de câte 10 bucureşteni care vor pleca pe cele două trasee. În itinerariu au fost incluse, printre altele, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul George Enescu, Muzeul Grigore Antipa şi Muzeul de Geologie.

Şi în această seară concerte vor acoperi toate preferinţele bucureştenilor, de la taraful de la ora 19 pe strada Carada, la Hara şi Partizan pe strada Franceză şi Rock Loves Chopin în Piaţa Constituţiei.

Duminică, polii distracţiei de Zilele Bucureştiului vor fi tot Piaţa Constituţiei, Centrul Istoric şi Piaţa George Enescu, unde sunt programate, printre altele, concerte Mircea Vintilă şi trupa Brambura, Horia Brenciu & Band, Nicola, Proconsul şi Voltaj.

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti va oferi bucureştenilor plimbări şi traversări gratuite cu vaporaşul pe lacul Herăstrău, în zilele de 18 şi 19 Septembrie 2010, între orele 11.00-19.00.

Veştile bune nu se opresc aici. Sâmbătă şi duminică la Baia Griviţa, între orele 11.00-18.00, accesul este liber pentru cei care vor sa îşi petreacă sfârşitul de săptămână în această locaţie.

Evenimentele grupate sub numele Zilele Bucureştiului sunt organizate de Primăria Capitalei.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă