Cinema: „Trauma“

de [email protected] , 11 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:53, 11 februarie 2016
Cinema: „Trauma“

Îl puteţi vedea din nou pe marile ecrane pe Will Smith, care interpretează rolul titular din „Trauma“, un film bazat pe incredibila dar adevărata poveste a imigrantului Bennet Omalu, un strălucit neuropatolog, care, făcând o importantă descoperire medicală, a pus pe jar lumea fotbalului american.  

„În centrul acestei povestiri se află un om care spune adevărul despre un sport cu care el  nu are nici o legătură, dar despre care trebuie să furnizeze informaţii neplăcute şi nedorite. El o face în ciuda faptului că oamenii pe care-i informează sunt cei în mijlocul cărora ar vrea să fie acceptat“, spune Will Smith. 

După descoperirea traumelor cerebrale cronice la sportivi, dr. Omalu şi-a publicat constatările şi concluziile.  El s-a aşteptat ca după aceasta să urmeze o dezbatere serioasă asupra modului în care fotbalul ar putea deveni un joc mai sigur şi mai puţin periculos. 

În schimb, el şi familia lui au devenit ţintele unei campanii de discreditare din partea celor ce aveau cele mai mari interese în această afacere.  “Acum, după 12 ani, nu-mi vine să cred cât am fost de curajos în lucrarea mea ştiinţific“, recunoaşte el.  “Timp de 12 ani, am suferit şi am fost lovit sub centură. 

Într-adevăr, lucrarea era idealistă, dar nu conţinea nimic din ceea ce alţi cercetători independenţi nu au confirmat mai târziu.“ 

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design