12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCerere mare de vacanțe exotice la începutul anului

Cerere mare de vacanțe exotice la începutul anului

Anul acesta românii au profitat din plin de reducerile agențiilor de tip early booking, dar și de promoțiile companiilor aeriene, pentru a-și rezerva sejururi în destinații exotice. 

În primele luni ale anului, agențiile de turism au primit de două ori mai multe cereri pentru vacanțe în destinații exotice față de anul trecut.

De exemplu, agenția de turism Eturia, specializată în vacanțe în destinații îndepărtate, a înregistrat o creștere de 70% a numărului de rezervări față de aceeași perioadă a anului trecut, pentru destinațiile exotice.

„Această creștere a rezervărilor vine pe fondul unei preferințe crescute a românilor pentru vacanțele în destinații exotice care se manifestă în ultimul an, combinată cu perioada de reduceri și early booking. Au contribuit considerabil și rezervările făcute pentru sejururi în perioada Valentine’s Day, a vacanței copiilor, Dragobete, dar și 1 – 8 Martie” a declarat Sorin Stoica, co-proprietar Eturia.

Reprezentanții agenției OVI Travel confirmă că în 2015 numărul turiștilor care au ales destinații exotice pentru concediu a crescut cu aproximativ 50% față de anul precedent. 

„Dacă până în 2014 majoritatea clienților noștri optau pentru unul până la patru city break-uri pe an și un concediu estival prelungit în Europa, plus o vacanță la schi, în 2015 mulți au renunțat la city break-uri și au ales să plece într-o destinație exotică”, a povestit Mihaela Voican, director ticketing OVI Travel. 

Cele mai căutate destinații

Cele mai căutate destinații sunt cele de plajă: Maldive, Thailanda, Republica Dominicană, Mexic, Cuba sau Mauritius. De asemenea, românii se îndreaptă și către țările din America Latină, în special Argentina, Chile, Columbia, Peru sau Brazilia, datorită vremii calde din această perioadă în emisfera sudică, dar și tezaurului cultural și frumuseților naturale din aceste țări.

Există și cereri pentru destinații mai puțin vizitate până acum, cum ar fi Noua Zeelandă, Madagascar, Coreea de Sud, Nicaragua, Honduras sau Cambodgia, dar și solicitări pentru țările de pe continentul african: Zanzibar, Tanzania, Africa de Sud, Zambia sau Kenya, unde românii pot experimenta un safari într-unul dintre parcurile naționale africane și pot admira animalele sălbatice în habitatul lor natural.

Cât costă o vacanță exotică

Vacanțele exotice se plănuiesc din timp și se rezervă de la începutul anului, în principal datorită reducerilor la biletele de avion practicate de majoritatea companiilor aeriene, dar și rezervărilor la prețuri reduse făcute în avans de agențiile de turism.

Prețul unei vacanțe exotice depinde de foarte mulți factori-perioada călătoriei, tipul de hotel ales și serviciile pe care clientul și le dorește. Un client mai puțin pretențios poate plăti și 900 euro pentru o vacanță în sud-estul Asiei într-o perioadă când companiile aeriene ne oferă tarife speciale și dacă nu este foarte pretențios la tipul unității de cazare (hotel de 4 stele cu mic dejun). Însă, pe aceași zonă prețul unui pachet poate ajunge și la 2500 euro dacă se dorește un hotel de 5 stele și cu mai multe mese incluse.  
  
Pentru destinații precum Maldive, Seychelles și Mauritius, clienții noștri au plătit între 1500 și 4000 euro pentru un pachet de minim 8-9 nopți.  
  
„Pachetele pentru Maldive sunt printre cele mai scumpe și asta pentru că noi recomandăm turiștilor să meargă pe opțiunea cu trei mese pe zi sau all inclusive, deoarece pe fiecare atol din Maldive există un singur resort, deci orice masă suplimentară se va plăti "a la carte" și clientul va cheltui mai mulți bani decât dacă optează pentru un pachet mai scump, tip all inclusive”, explică Mihaela Voican, director ticketing OVI Travel.  

Ce companii aeriene zboară spre destinații exotice

Air France, KLM, Qatar Airways, Turkish Airlines și tandemul FlyDubai-Emirates sunt principalele companii aeriene care oferă românilor posibilitatea de a ajunge către destinații îndepărtate (cu escală!) la o serie de tarife promoționale.

Air France desfășoară în momentul de față o promoție care oferă accesul la tarife speciale reduse cu până la 50% față de tariful normal pentru destinații din Asia precum Hong Kong (de la 519 €), Bangkok (de la 620 €) sau Tokyo (de la 699 €), în timp ce compania KLM (parte a grupului AirFrance-KLM) oferă – pe lângă promoții către Asia și bilete la prețuri speciale spre destinații exotice din Africa: Cape Town (de la 599 €) sau Zanzibar (de la 685 €).

Până pe data de 14 martie compania FlyDubai, compania low cost deținută de Emirates, are tarife speciale pentru plecările după data de 1 noiembrie 2016, pe următoarele destinații exotice Goa (India, de la 253 euro), Maldive (de la 355 euro), Colombo (Sri Lanka, de la 357 euro) sau Dar es Salaam (Tanzania – de aici ajungeți ușor și în Zanzibar – de la 478 euro).

Puteți rezerva biletele direct pe site-urile companiilor aeriene, însă dacă apelați la serviciile unei agenții de turism puteți obține un discount de 10-15% pentru un pachet format din bilet de avion, cazare și transfer aeroport – hotel – aeroport, plus asistență pe toată durata sejurului.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă