21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCând va avea loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Când va avea loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Sâmbătă, pe 4 iulie, va avea loc cea de-a 7-a ediţie a maratonului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte are loc în Pavilionul Central Romexpo: peste 15.000 de metri pătraţi vor fi dedicai filmului și artelor multimedia, creând astfel cea mai mare sală de cinema din România.

Spectatorii de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte vor descoperi experienţa cinematografului interactiv. Evenimentul începe la ora 19.00 cu un video-show realizat de artiştii Tiptoe şi o instalaţie vizuală creată de fotograful Alex Gâlmeanu. Filmele încep de la ora 22.00.

În paralel cu proiecţia scurtmetrajelor din competiţia ShortsUP Audience Award,  pavilionul central Romexpo va găzdui o sală dedicată producţiei inovatoare „Emilie“ (Canada, 2013),  serie de patru scurtmetraje interactive în care publicul decide destinul personajului de pe ecran. În mai multe momente-cheie ale acţiunii, cinefilii vor alege continuarea poveştii prin vot colectiv.

„Emilie“ este titlul unei colecții de patru comedii romantice ce redă caruselul iubirilor din viaţa personajului principal. Deşi crede că a reuşit să-şi ordoneze trecutul şi prezentul, Emilie e prinsă între Bruno, Mathieu, Jeff şi Patrick – partenerul actual, fostul iubit şi doi prieteni de-o viaţă. Nimic nu e simplu când sunt în joc zeci de opţiuni şi tot atâtea emoţii, iar publicul de la Noaptea Lungă va trăi povestea cu aceeaşi intensitate ca în viaţa reală. 

În sala dedicată cinematografului interactiv, scurtmetrajele vor prinde viaţă cu adevărat, experienţa memorabilă fiind moderată de un actor care va ghida acţiunile votanţilor în momentele-cheie. „Emilie“ rulează simultan cu proiecţia principală a evenimentului Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, de la 10.00 seara la 5 dimineaţa. La intrarea în sală, toţi spectatorii vor fi înarmaţi cu materialele necesare interacţiunii din timpul filmului, formate din beţe fluorescente. ShortsUP Interactive Cinema este recomandat celor deschişi la experimente vizuale neconvenţionale. 

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă