”Flautul fermecat“ la Street Art Muzical

Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau chiar neconvenţionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate educa și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art ­Muzical.

Share

[email protected] 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2015 - 20:38

Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau chiar neconvenţionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate  educa și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art ­Muzical.

Copii, părinţi şi bunici vor petrece cinci după amieze de neuitat, în care călătorii  atractive prin ­diferite epoci și genuri  muzicale le vor însoţi plimbarea sau joaca. Pe 26 august în parcul Kiseleff și pe 24, 25, 27 și 28 august în parcul Bazilescu , în fiecare zi de la ora 18.00, vor avea loc cinci recitaluri extraordinare susținute de doi artiști de talie internațională: flautistul Ion Bogdan ­Ștefă­nescu și ­pianistul Horia Mihail. Spectatorii din cele două ­parcuri vor avea astfel prilejul extraordinar de a auzi, în aer liber și în mod gratuit, sunetul unui instrument extraordinar: Flautul de Aur ­Muramatsu. Ion Bogdan Ştefănescu este singurul  artist din România care cântă pe un instrument făurit din acest metal prețios.

Instrumentul “miraculos” este realizat de prima companie din Japonia care a început să creeze flaute pentru profesionişti, încă de la începutul secolului XX. Muramatsu, astăzi un Rolls Royce al flautelor pe plan mondial, confecţionează numai instrumente de o valoare extraordinară, din argint, aur de diferite karate sau platină.

Citește totul despre:

Comentarii

Loading...
loading...