Premieră în România: Angela Gheorghiu va susține un concert gratuit în București

Concert Angela Gheorghiu de Zilele Bucureștiului

Share

Maria Capelos 0 comentarii

Actualizat: 29.08.2017 - 14:12

Capitala României aniversează 558 de ani de la prima atestare istorică. Manifestările organizate cu această ocazie de către ArCuB se deschid pe 15 septembrie.

Concertul, sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica George Enescu și tenorul Teodor Ilincăi, va avea loc în Piața Constituției, de la ora 20.30, și va fi cu acces gratuit. Evenimentul se anunță a fi o premieră pentru România, având la bază un concept ce îmbină muzica clasică și cele mai noi elemente de tehnologie și video-mapping. 

Inteligență dramatică și muzicală profundă

Aclamată pe marile scene internaționale, dorită la cele mai impunătoare și de sea-mă evenimente din lume, Angela Gheorghiu este nu doar o cântăreață și actriță cu o tehnică vocală excepțională și inteligență dramatică și muzicală profundă, dar și un comunicator magnetic, care ajunge la inimile și la mințile unui public extrem de larg,̆ variind de la connaisseuri exigenți la întruniri informale. A adus cele mai înalte valori ale artei operei către o comunitate vastă la nivel mondial. 

Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii. În 2010, a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi și în același an a fost decorată cu Ordinul Steaua României în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, a primit medalia Nihil Sine Deo din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate. 

Un dirijor și un tenor de excepție

Eugene Kohn și-a început cariera ca acompaniator de pian al unor staruri de operă precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti și Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregătire cu dirijori cunoscuți, precum Fausto Cleva, Thomas Schippers și -Erich Leinsdorf. 

Teodor Ilincăi și-a făcut debutul internațional în decembrie 2009, la Opera Regală din Londra cu „Boema“, atrăgând atât aprecierea publicului, cât şi a criticii de specialitate, precum și şansa de a debuta discografic, într-o înregistrare difuzată de Casa de Discuri Opus Arte, alături de Hibla Gerzmava (în rolul Mimi) și sub bagheta lui Andris Nelsons.  

„Zilele Bucureștiului“ continuă în weekendul 16-17 septembrie cu spectacole de video-mapping și concerte pop-rock în Piața Constituției.  

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...