31.5 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăGDPRTerapia cu celule stem ar putea ajuta autiştii si bolnavii de Parkinson

Terapia cu celule stem ar putea ajuta autiştii si bolnavii de Parkinson

O echipa de cercetatori americani a facut o descoperire potential revolutionara. Savantii au testat efectul terapiei cu celule stem asupra creierului.

Mai precis, ei au extras celule stem din embrionii de cobai si le-au injectat in creierele rozatoarelor mature, suferinde de o boala ciudata care ii impiedica sa proceseze leptina, un hormon care avertizeaza corpul cu privire la starea de foame sau de satietate.

Transplantul a fost atat de eficient incat cobaii au pierdut in greutate si organismul lor a inceput sa recunoasca hormonul.

Savantii au declarat ca au studiat cazul obezitatii pentru ca experimentele in acest domeniu arata clar daca terapia are succes sau daca este un esec.

Adevarata tinta a cercetatorilor au fost bolile neurologice complexe care afecteaza aceeasi regiune a creierului. Oamenii de stiinta au vizat in special boala Parkinson, autismul, epilepsia si afeciunile rezultate din accidentarea coloanei vertebrale.

Celulele stem prelevate nu erau specializate, dar s-au transformat in patru tipuri diferite de neuroni, care s-au conectat cu celulele deja existente.

Citeste mai multe pe www.modista.ro

Cele mai citite

Adolescenta ciclistă elvețiană Muriel Furrer a murit după un accident la campionatele mondiale.

Ciclista elvețiană Muriel Furrer a murit la o zi după ce, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident grav în timpul cursei...

Manchester City pregătește o ofertă uriașă pentru Florian Wirtz!

Campioana Angliei ar putea oferi 150 de milioane de euro pentru mijlocașul de la Bayer Leverkusen. Manchester City ar fi interesată de transferul lui Florian...

Eco-activiști condamnați la închisoare pentru că au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Van Gogh.

Un judecător din Marea Britanie a condamnat vineri la închisoare doi activiști pentru climă, care au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” de Vincent van...
Ultima oră
Pe aceeași temă