15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Tartă de mazăre şi fasole verde cu bacon

Reţeta zilei: Tartă de mazăre şi fasole verde cu bacon

Mazărea este una dintre cele mai sănătoase leguminoase. Este bogată în proteine de înaltă calitate şi este recomandată, în special, în diete pentru întărirea sistemului imunitar. Această delicioasă tartă de mazăre şi fasole verde cu bacon este uşor de preparat şi foarte sănătoasă.

INGREDIENTE:

  • 500 g aluat de patiserie, proaspăt sau congelat
  • făină pentru presărat
  • 175 g mazăre verde proaspătă
  • 175 g boabe de fasole verde
  • 12 frunze de busuioc
  • 200 ml smântână140 g bacon
  • patru ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE

Încălzeşte cuptorul la 200 de grade sau treapta 6.

Întinde aluatul pe o suprafaţă tapetată cu făină până obţii suficient cât să îmbraci o tavă rotundă cu un diametru de 28 cn. Ai grijă să nu fie prea gros. Aşază frumos aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt şi unt, lăsând marginile în afară. Bagă la cuptor pentru 30 de minute.

Între timp, fierbe pentru cinci minute boabele de fasole verde şi mazărea, cât să se înmoaie. Scurge-le, clăteşte-le bine. Pune-le într-un bol cu busuioc, trei linguri de smântână, sare şi piper. Pasează compoziţia cu un blender până devine cremoasă.

Pune baconul într-o tigaie care nu se lipeşte şi lasă-l câteva minue să se prăjească-usuce puţin până începe să se facă auriu.

Într-un alt bol bate cu telul restul de smântână cu ouăle, laptele, parmezanul şi adaugă sare şi piper.

Pune pireul de mazăre şi fasole verde pe fundul tartei şi presară deasupra baconul, uniform. Adaugă cu atenţie compoziţia de smântână cu ouă tot într-un strat uniform.

Fă focul mai mic, la 170 de grade sau treapta 4 şi lasă la copt pentru 35 de minute până se face o crustă aurie. Apoi scoate tava şi las-o puţin la răcit. Cu un cuţit foarte ascuţit, taie restul de aluat care atârnă din tavă.

Poţi decora tarta cu frunze întregi de busuioc. Se serveşte caldă sau rece.

Poftă bună!

Cele mai citite

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă