Primăvara aduce nu doar vreme frumoasă, ci şi foarte multe verdeţuri extrem de nutritive. Spanacul este în fruntea verdețurilor cu beneficii deosebite pentru organism, întrucât conţine o mulţime de fitonutrienţi care încetinesc procesul de îmbătrânire și luptă împotriva cancerului, a osteoporozei şi problemelor cardiovasculare.
Această reţetă de sufletu de spanac este foarte uşor de preparat şi nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
INGREDIENTE
- un kilogram de spanac
- şapte linguri de făină
- 400 g brânză de vaci
- 100 g brânză telemea
- 100 g caşcaval
- cinci ouă
MOD DE PREPARARE
Curăţă spanacul de codiţe, spală bine frunzele în mai multe ape şi pune-le la fiert. Când spanacul e gata, scurge-l bine de apă şi lasă-l la răcit.
Porneşte cuptorul la foc mare să se încălzească bine.
Bate separat albuşurile cu puţină sare. Apoi adaugă gălbenuşurile, pe rând, continuând să amesteci. Pune şi făina în ploaie, amestecând continuu.
Pune în vasul mixerului brânza de vaci, telemeaua (dată pe răzătoare) şi spanacul scurs şi răcit. Omogenizează bine amestecul. Apoi toarnă deasupra compoziţia din ouă şi făină şi amestecă foarte uşor cu o paletă.
Pune în tavă, o foaie de copt. Unge-o cu unt. Răstoarnă uşor compoziţia în tavă.
Pune deasupra caşcaval ras şi bagă tava în cuptorul încins. Lasă la copt la foc potrivit până când compoziţia se rumeneşte la suprafaţă.
Sufletul se serveşte cald. Poţi adăuga un topping de smântână dacă-ţi place.
Poftă bună!