Ciupercile sunt o sursă gustoasă de nutrienţi, care pot reduce riscul de cancer şi de boli de inimă. Aceste legume sunt pline de antioxidanţi şi vitamine, de aceea consumul lor regulat poate proteja organismul împotriva bolilor. Stroganoff-ul de ciuperci este uşor de preparat, deosebit de gustos şi pe deasupra sănătos.
INGREDIENTE:
- două linguriţe de ulei de măsline
- o ceapă, tocată mărunt
- o lingură de paprika
- doi căţei de usturoi zdrobiţi
- 300 g de ciuperci, tăiate
- 150 ml supă de legume nesărată
- o lingură de sos Worcestershire
- trei linguri de smântână
- o legătură mică de pătrunjel, tocat nu prea fin
- 250 g orez zălbatic fiert
MOD DE PREPARARE:
Într-o tigaie mare, încinge uleiul şi căleşte ceapa cam cinci minute. Adaugă usturoiul şi paprika şi mai căleşte încă un minut. Pune ciupercile şi găteşte-le la foc mediu, amestecând des, aproximativ cinci minute.
Toarnă deasupra supa şi sosul Worcestershire. Adu la punctul de fierbere şi lasă să clocotească aproximativ cinci minute până se îngroaşă zeama, apoi ia tigaia de pe foc. Toarnă uşor smântâna şi o mare parte din pătrunjel, amestecând continuu.
Amestecă orezul fiert cu restul de pătrunjel şi aşază-l în farfurie, alături de stroganoff-ul de ciuperci.
Poftă bună!