Poţi servi această îngheţată cu conţinut redus de calorii direct din blender sau o poţi lăsa câteva minute la frigider să se întărească. Foloseşte lapte condensat în loc de smântână pentru că are doar jumătate din numărul de calorii. Şi nu folosi zahăr pentru a îndulci fructele, ci sirop de agave, un îndulcitor natural cu un foarte scăzut conţinut glicemic.
INGREDIENTE:
- 400 g căpşuni, tăiate în două dacă sunt mari
- o jumătate de cană de sirop de agave
- trei sferturi de cană de lapte condensat (se găseşte în comerţ)
MOD DE PREPARARE:
Pune toate ingredientele într-un blender. Pasează totul la viteza cea mai mare, oprindu-te din când în când şi amestecând compoziţia pentru a se omogeniza. Astfel, vei obţine o îngheţată fină cu mici bucăţele de căpşuni.
Mută compoziţia într-un vas şi pune-o la congelat pentru aproximativ o oră.
Înainte de servire, poţi decora îngheţata cu căpşuni întregi sau felii.
Poftă bună.
Notă: Dacă nu ţii neapărat să obţii o îngheţată cu un conţinut redus de calorii, poţi înlocui laptele condensat cu smântână şi siropul de agave cu zahăr.