Supa cremă de spanac nu trebuie să lipsească din alimentaţie în această perioadă. Este foarte sănătoasă şi extrem de uşor de preparat. Este ideală şi în regimurile de slăbit.
INGREDIENTE
- un kg spanac proaspăt
- două linguri de ulei de măsline
- două cepe medii tocate
- doi-trei căţei de usturoi tocaţi
- un cartof alb mediu tăiat cubuleţe
- un dovleac mic tăiat cubuleţe
- sare şi piper după gust
- smântână, opţional
MOD DE PREPARARE
Spală bine spanacul în mai multe ape şi lasă-l la scurs.
Într-un vas mai mare, pune uleiul de măsline şi căleşte uşor ceapa şi usturoiul. Când sunt translucide, adaugă cartoful şi dovleacul. Căleşte-le pe toate două-trei minute, amestecând din când în când. Ai grijă să nu se ardă ceapa. Adaugă jumătate din cantitatea de spanac şi aproximativ 500 ml de apă şi lasă la fiert cam 15 minute, până se înmoaie spanacul.
Citeşte şi: Spanacul – una dintre plantele miraculoase ale primăverii. Află de ce este atât de lăudat
Apoi, opreşte focul, lasă puţin la răcorit şi pasează toată această compoziţie cu blenderul, adăugând şi restul de spanac crud.
Pune din nou totul în vas, mai adaugă apă dacă ţi se pare prea groasă compoziţia şi mai dă în două-trei clocote. Potriveşte cu sare şi piper.
Se serveşte caldă cu crutoane. Dacă nu posteşti, adaugă şi smântână.
Poftă bună!