Această salată delicioasă de paste orzo cu spanac este soluţia perfectă pentru o cină rapidă după o zi grea de muncă. Este gata în doar 30 de minute şi vei avea un somn liniştit, pentru că nu este o mâncare grea.
INGREDIENTE
- 250 g paste orzo (paste în formă de orez cu bob lung)
- trei căni de spanac tocat
- o jumătate de cană cu ulei de măsline
- o jumătate de cană cu busuioc proaspăt tocat
- un ardei gras roşu sau galben, tăiat cubuleţe
- o jumătate de ceapă roşie, tocată
- două roşii medii tocate
- oţet balsamic după gust
- o lingură de oţet din vin roşu
- două linguri de sos tahini*
- sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE
Fierbe pastele orzo potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Clăteşte-le cu apă rece pentru a le răci brusc.
Pune în vasul mixerului jumătate din cantitățile de spanac şi busuioc, împreună cu jumătate din cantitatea de ulei. Mixează şi fă o pastă.
Pune pasta obținută într-un bol, împreună cu pastele orzo şi restul ingredientelor şi amestecă, pentru a omogeniza compoziţia.
Se serveşte rece.
Poftă bună!
*Sosul Tahini se pregăteşte din pastă Tahini, care se găseşte în comerţ gata prepaprată. Amestecă o jumătate de cană din această pastă cu zeama de la o jumătate de lămâie, un căţel de usturoi feliat julien, apă şi sare.