12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise

Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Prăjitură cu caise

Caisele sunt unele dintre fructele pe care nu trebuie să le ratezi în această perioadă. Sunt o sursă excelentă de vitamine şi minerale, iar pentru că au doar 28 de calorii la 100 g sunt un aliat de nădejde în curele de slăbit. Acest desert cu conţinut scăzut de grăsimi este foarte uşor de făcut, are un aspect frumos, rustic, iar gustul este deosebit.

INGREDIENTE:

  • 850 g de caise proaspete (când le trece sezonul, poţi folosi şi din conservă)
  • trei ouă
  • un praf de sare
  • şase linguri de apă călduţă
  • o jumătate de cană de zahăr
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • 150 g făină
  • o linguriţă de praf de copt
  • o lingură de zahăr pudră

Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Îngheţată instant de căpşuni

MOD DE PREPARARE:

Pregăteşte mai întâi caisele. Spală-le, scoate-le sâmburii, decojeşte-le şi taie-le în bucăţi nu foarte mici. Dacă foloseşti caise din conservă, scurge-le bine de zeamă, apoi curăţă-le de coajă şi taie-le.

Porneşte cuptorul la 180 de grade să se încălzească. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi unt. Pentru cantităţile de ingrediente precizate mai sus este nevoie de o tavă mijlocie, cu diametru de 14-15 cm. Dacă foloseşti o tavă mai mare, ajustează cantităţile.

Separă gălbenuşurile de albuşuri. Folosind un mixer electric, bate albuşurile cu sare  până obţii o spună tare (ca pentru bezele). Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă. Adaugă apa treptat şi continuă să amesteci cu viteză foarte mică. Adaugă zeama de lămâie, făina şi praful de copt şi amestecă în continuare. Apoi, pune uşor spuma de albuş de ou şi amestecă lent, manual.

Citeşte şi Reţeta zilei, cu foarte puţine calorii: Fursecuri inteligente cu ciocolată şi cireşe

Pune compoziţia în tava pregătită şi adaugă fructele. Bagă tava în cuptorul încins şi las-o la copt aproximativ 25 de minute. Apoi, scoate tava, dar lasă prăjitura în ea să se răcorească pentru aproximativ 10 minute. Acum scoate prăjitura, pune-o pe un platou, presară deasupra zahăr pudră şi las-o să se răcească de tot înainte de a o servi.

Poftă buna!

 

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă