13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Ceviche

Reţeta zilei: Ceviche

Este o reţetă originară din Peru sau Ecuador cu bucăţi de peşte şi fructe de mare marinate în suc de citrice, în special lime şi lămâie. Aciditatea sucului macerează carnea, care poate fi consumată fără a fi gătită.

INGREDIENTE:

  • 800 g file proaspăt de cod
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • o jumătate de cană de suc proaspăt de lime
  • o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie
  • una-două roşii tocate
  • un avocado tăiat
  • un ardei iute tocat
  • o jumătate de ceapă roşie tocată
  • două linguriţe de sare
  • un vârf de cuţit de oregano uscat
  • un vârf de cuţit de boia foarte iute
  • frunze de coriandru

MOD DE PREPARARE:

Taie peştele în cuburi cu latura de aproximativ un centimetru. Rupe creveţii în bucăţele.

Într-un castron, amestecă toate ingredientele, cu excepţia frunzelor de coriandru. Acoperă vasul şi pune-l în frigider. După o oră, amestecă din nou, apoi mai lasă în frigider alte două ore să se pătrundă aromele.

Înainte de servire, ornează cu frunze de coriandru.

Poftă bună!

 

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă