6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREȚETĂ specială: Spectaculoasele macarons

REȚETĂ specială: Spectaculoasele macarons

Colorate și delicioase, macarons sunt un tip de biscuiți francezi din bezele și cremă, care merg perfect pentru petrecerile la care vrei să-ți impresionezi invitații, conform popsugar.com.

Ingrediente

  • 150 g de făină de migdale
  • 300 g zahăr pudră
  • trei albușuri de ou, la temperatura camerei, vechi de 3 zile
  • cinci linguri de zahăr granulat
  • o linguriță de esență de vanilie
  • 1,5 lingurițe de colorant alimentar (opțional)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 140°C . Se pregătesc două tăvi cu hârtie de copt. Prăjiturile se vor așeza pe tavă la 1,5 cm distanță una față de cealaltă.

Dacă nu este suficient de fină, făina de migdale se amestecă cu zahărul pudră și se dă prin blender, până când se obține un praf foarte fin.

Praful rezultat se cerne printr-o sită.

Se bat albușurile cu un mixer, la viteză medie. După ce se formează spuma, se adaugă treptat câte o lingură de zahăr granulat, până când se încorporează tot.

Compoziția se mixează, până când devine strălucitoare și tare. Se adaugă esența de vanilie și colorantul alimentar.

Se adaugă jumătate din cantitatea de făină de migdale amestecată cu zahărul pudră în spuma de ou și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă de silicon. Bezeaua nu trebuie amestecată prea tare. După ce praful s-a încorporat în bezea, se adaugă a doua jumătate din cantitatea inițială și se repetă procesul de încorporare.

Blatul se bate în felul următor: cu o spatulă plată, se apasă în centrul compoziției formate, apoi se adună aluatul de pe margini și se aduce în centrul vasului, după care se apasă din nou. Procesul se repetă de 10-15 ori. Aluatul nu trebuie să iasă prea moale.

Se adaugă compoziția într-o pungă rezistentă, cu unul dintre colțuri tăiate.

Cu ajutorul pungii, se formează cercuri mici, cu câte 2,5 cm compoziție, pe hârtia de copt. Cercurile se așează la o distanță de 1,5 cm unul față de altul.

Se lasă la uscat compoziția, așezată în formă de cercuri pe tăvi. Înainte de a le da la cuptor, prăjiturile trebuie să nu se lipească la atingere. Dacă se lipesc, se lasă mai mult la uscat.

Se dau la cuptor pentru 15-18 minute. După primele două minute, se întredeschide cuptorul, astfel încât să poată ieși excesul de umiditate. După 7-9 minute, se inversează și se rotesc tăvile în cuptor.

Macarons sunt gata atunci când se întăresc atât la exterior, cât și în interior. Se testează cu ajutorul unei scobitori.

Se lasă la răcit înainte de a se desprinde de pe foaia de copt. După ce se răcesc, se lipesc două câte două, cu orice tip de cremă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă