Dana Burlacu Visternicu, de la www.prajituricisialtele.ro, ne propune o tartă gustoasă, de vară, cu piersici.
Ingrediente (blat)
– 150 g unt
– 1 ou
– 50 g zahăr
– 250 g faină
– 1 praf sare
Ingrediente (umplutură)
– 4-5 piersici
– 50 g zahăr brun
– câteva mure
-mentă și zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Se amestecă untul rece, zahărul, oul, sarea și făina. Omogenizarea se face rapid, astfel încât să nu se înmoaie prea tare untul. Aluatul se învelește într-o folie și se dă la rece 30 de minute.
Piersicile se spală și se șterg bine. Ele se vor tăia în felii mai grosuțe.
Se pornește cuptorul la 190 grade Celsius.
Aluatul se întinde cu sucitorul într-o formă rotundă. Așezăm feliile de piersici în forma circulară, pe 2-3 rânduri. Nu uitați să lăsați o margine de circa 2,5 cm.
Peste piersici presărăm zahăr și câteva mure. Murele sunt mai mult să contrabalanseze gustul dulce al piersicilor. Gustul lor acrișor este perfect în acest context.
Marginea tartei se ridică și se pliază de câteva ori.
Tarta rustică cu piersici se dă la copt circa 30 de minute. Atunci când va fi gata trebuie să fie ușor rumenită, cu fructele coapte, dar și cu puțină textură.
Desertul se pudrează cu zahăr și se servește simplu sau cu o cupă de înghețată ori cu un sos de vanilie.