13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMarinarea, secretul tău pentru fripturi gustoase (P)

Marinarea, secretul tău pentru fripturi gustoase (P)

Să recunoaștem: unul din primele gânduri pe care le ai atunci când te apuci să înveți să gătești este că, în curând, vei izbuti să faci cea mai delicioasă friptură care ți-a fost dat să guști vreodată. Și te gândești apoi cum toată lumea o să îți laude bucatele și cum prietenii și familia vor face petiție să te trimită la o emisiune de talente culinare.

Dar, până acum, tot ceea ce reușesti să faci este o bucată de carne deloc apetisantă, puțin cam tare și, în niciun caz, nu are gustul acela suculent care îți umple gura de arome. Probabil eviți o etapă importantă în prepararea cărnii: marinarea. Iar, dacă o faci, este posibil să n-o faci cum trebuie. În ajutorul tău și a tuturor meselor tale de acum înainte vine Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare.

De la apă de mare la delicii culinare

La început, marinarea nu era o operațiune atât de delicată precum cea din zilele noastre. De fapt, în trecut, procedeul era folosit pentru păstrarea cărnurilor mai mult timp și nu implica altceva în afară de apă și sare. De foarte multe ori, apa sărată a mării era suficientă pentru a menține carnea, de la ea venind și numele de marinare. Desigur, n-a trecut mult timp până când oamenii s-au prins că fripturile din carne marinată aveau un gust… cel puțin interesant.

Derulăm timpul până în zilele noastre, când marinarea a devenit secretul știut de orice bucătar. Prin adăugarea unor acizi (conținuți de oțet, vin sau citrice) legăturile dintre proteinele cărnii sunt slăbite, astfel încât aceasta capătă frăgezime. Între timp, uleiul menține condimentele care îi oferă plusul de gust.

Fie că vrem să prăjim carnea, să o facem la cuptor sau la grătar, Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare transformă o masă banală într-un spectacol culinar. Trebuie doar să-l turnați peste carnea tăiată și să îl lăsați timp de 30 de minute să își facă magia.

Incredientele naturale (legume deshidratate, pătrunjel, concentrat de ananas, dar și puțin zahăr),practic, garantează o textură moale și un gust deosebit care îți va rămâne în minte, făcând din cină o amintire plăcută și, mai târziu, o poveste.

Nu uita, Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare se folosește doar la marinat și nu înlocuiește lichidele de care ai nevoie în rețeta pe care o prepari. Însă, deoarece conține ulei, Podravka îți recomandă să reduci totuși o parte din uleiul pe care îl folosești atunci când, de exemplu, încerci o rețetă la tigaie. Rezultatul va fi mult mai sănătos, dar și mai savuros.

Ți-e foame?

Ce zici de niște pulpe de pui la grătar pe care apoi să le scufunzi într-o saramură? Încă nu e destul de cald afară? Atunci ce zici de un cotlet de porc tras la tigaie în vin roșu, servit cu mămăligă? Sau poate niște vrăbioare de vită la cuptor cu cartofi cu rozmarin?

Toate pot fi net îmbunătățite cu Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare. Acum Podravka vă urează poftă bună, dar vă și sfătuiește să consumați carne cu moderație.

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă