Macroul este un pește gustos și sățios, ușor de preparat, iar această rețetă rapidă îl face și mai interesant. În plus, este un fel economic în care să obții o masă plină de nutrienți. Andra Ilaș propune o rețetă de weekend: macrou la grătar cu sos de corcodușe și salsa.
Ingrediente
- 2 bucăți macrou (proaspăt)
- 1 kg corcodușe verzi
- 1/4 ceapă
- 1 cățel usturoi mic
- 2 roșii medii
- 1 castravete mare
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 ardei iute
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare
Sosul de corcodușe: Se pun corcodușele la fiert în apă cu sare, ceapa și usturoiul și se lasă pe foc până se înmoaie bine. Se strecoară și se pasează prin sită. Piureul obținut se amestecă în blender cu 100 ml ulei de măsline până se obține un sos, pe care îl mai puteți ajusta de sare după gust.
Salsa pico de gallo: Roșiile, castraveții și ardeiul iute se toacă cubulețe. Ceapa verde se toacă rondele. Se amestecă toate, se ajustează de sare și se stropesc cu ulei de măsline după gust.
Macrou la grătar: Peștele filetat se pune pe grătarul încins cu pielea în jos și se sărează pe partea fără piele. Se lasă aproximativ 2 minute și se întoarce pentru încă un minut.