23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Gastronomie franceză la București. Bucătăria sofisticată a unui restaurant franțuzesc în...

FOTO. Gastronomie franceză la București. Bucătăria sofisticată a unui restaurant franțuzesc în atmosfera elegantă a unei clădiri istorice

Le Bistrot Français, primul restaurant din România menționat cu distincție în celebra revistă internațională Wine Spectator, s-a mutat recent într-o clădire istorică mult mai generoasă, pe străduța din spatele Ateneului Român. Bucătăria – delicioasă, fină și sofisticată – rămâne fidelă celui mai pur spirit al francofoniei, cu câteva influențe iberice de cea mai bună calitate.

Peștele e de captură, nu de crescătorie, legumele sunt pe cât e omenește posibil în București „bio“, vita normandă chiar vorbește bine franceza prin toate fibrele, jamon-ul e dintre cele mai bune din Spania, iar prepararea acestor materii prime de cea mai bună calitate nu se lasă mai prejos. Găsești la Le Bistrot Français platouri cu brânzeturi (începând de la 55 lei), diverse tipuri de caviar (de la 360 lei/30 grame), antreuri de legume (45 lei), carpaccio de pește (55 lei) ori somon bio marinat cu mărar, sos Thai și mayo Wasabi (55 lei), foie gras tradițional marinat în armagnac și vin de Tokaji (55 lei) și feluri principale ca peștele proaspăt gătit „à la plancha“ sau în crustă de sare (de la 29 lei/100 grame), piept de porc „crocant-fondant“ cu sos ravigot, legume crocante și piure de cartofi (75 lei), pulpă de miel gătită 7 ore, cu garnitură fină de legume (110 lei), file de vițel de Correze cu sparanghel, anghinare și sos amaretto (115 lei) sau o diversitate de cut-uri de vită (Normandia, Spania, Australia, Uruguay) de la 45 la 180 lei/100 de grame.

Evident, o astfel de gastro-nomie e recomandată în primul rând celor care nu au nevoie să întrebe cât costă. Și mare atenție la vinuri: sunt disponibile câteva sute, începând de la 155 lei și continuând până la prețuri care pot tăia respirația unui muritor obișnuit! Dar măcar putem visa, nu-i așa?     

Recomandări: carpaccio de pește cu miez de lămâie și baton crocant provensal cu rozmarin, piept de porc crocant-fondant cu sos Ravigot și legume, lup de mare fript în stil basc cu legume de sezon, vinete pai și sos de șofran.

Ocazii de consum: festive, business.

Le Bistrot Français

Str. Nicolae Golescu, nr. 18, sector 1  (în spatele Ateneului Român)
web: www.lebistrotfrancais.ro

e-mail: rezervari@lebistrotfrancais.ro

telefon: 0756.018.393

Fotografiile alăturate au titlu de prezentare și provin din portofoliul restaurantului.

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă