13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialChef Liviu Balint a gătit pentru baschetbaliștii croați (P)

Chef Liviu Balint a gătit pentru baschetbaliștii croați (P)

Echipa națională masculină de baschet a Croației a sărbătorit calificarea în optimile de finală ale Campionatului European Eurobaschet 2017 pe terasa restaurantului Oh’Carol din Cluj-Napoca, alături de jurnaliști și bloggeri din Croația și România, în prezenţa reprezentanților companiei croate Podravka, sponsorul oficial al acestei echipe.

În cadrul evenimentului, Liviu Balint – brand ambassador Podravka, firmă renumită pentru brandul Vegeta din portofoliu – alături de încă doi chefi din Croația (Zoran Delic si Misel Tokic) au gătit bunătăţuri din bucătăria croată, pentru sportivii și pentru staful echipei, precum și pentru reprezentanții presei: mușchi de vițel la grătar, steak de ton roșu, creveți la grill, cotlete de berbecuț, cârnați tradiționali, frigărui cu legume, risotto cu creveți, somon la grill, varii salate cu pește EVA (alt brand Podravka), focaccia cu rozmarin și sare de mare. Pentru toate aceste preparate s-au folosit condimente Vegeta.

“M-am bucurat că am avut prilejul să pregătesc, alături de alți doi chefi croați, preparate pentru jucătorii echipei naționale de baschet masculin a Croației. Cred că am avut un aport semnificativ în evoluția jucătorilor, sper ca azi să şi câştige, Croaţia fiind printre favorite”, a declarat chef Liviu Balint, finalist Masterchef.

Croaţia are o formaţie puternică de baschet, trei dintre jucători venind din NBA: Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers), Dario Saric (Philadelphia 76ers) şi Dragan Bender (Phoenix Suns). Grupa C a Campionatului European de Baschet EuroBasket 2017 s-a desfăşurat în perioada 1-7 septembrie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Aici au jucat echipele naţionale ale României, Spaniei, Croaţiei, Cehiei, Ungariei şi Muntenegrului.

În acest moment, în clasamentul grupei C a Campionatului European de Baschet Spania ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Croația, 6 puncte, Muntenegru, 4 puncte, Ungaria, 4 puncte, Cehia, 4 puncte, România, 3 puncte. Alte grupe se desfăşoară la Helsinki, Tel Aviv şi Istanbul, finala urmând să se dispute în 17 septembrie la Istanbul.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă