Această reţetă clasică a bucătăriei italiene nu se prepară chiar atât de uşor. Chiar dacă originea exactă a acestui fel de mâncare nu se cunoaşte încă, legenda spune că a fost inventat de cărbunarii italieni care lucrau în pădurile Apennins, scrie Terra Femina. Ei şi-au imaginat o porţie de paste consistente cu produse de munte: ouă, şuncă şi brânză.
Pentru a obţine paste carbonara cu adevărat delicioase, secretul constă în calitatea ingredientelor şi în lăsatul sosului la frigider.
INGREDIENTE:
- 400 g spaghete
- 250 g şunculiţă de porc (din aceea subţire, cu straturi de carne)
- 200 g brânză de oaie
- 50 g parmezan
- patru gălbenuşuri de ou şi un ou întreg
- piper măcinat
MOD DE PREPARARE:
Fierbe pastele într-o oală mare cu apă şi sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Este preferabil să le laşi al dente.
Între timp, într-un vas mare, amestecă gălbenuşurile de ou şi oul întreg cu brânza de oaie şi parmezanul. Apoi adaugă două-trei prafuri de piper, proaspăt măcinat dacă e posibil.
Scoate şoricul de pe şunculiţă, apoi tai-o în bucăţele mici şi căleşte-o puţin într-o tigaie la foc tare.
Când pastele sunt fierte, scurge-le de apă şi varsă-le peste amestecul de ouă cu brânze. Adaugă şunculiţa şi amestecă totul repede pentru a nu permite ouălor să se coacă. Poţi adăuga un strop de apă caldă pentru a evita acest efect secundar.
Serveşte imediat. Poftă bună!
Foto: printscreen Terra Femina.com