13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuO universitate din Belgia le-a sugerat studentelor să poarte un ''decolteu drăguț''...

O universitate din Belgia le-a sugerat studentelor să poarte un ”decolteu drăguț” la ceremonia de absolvire

Universitatea Liberă din Bruxelles a creat o controversă pe rețelele de socializare după ce ar fi cerut studentelor sale să poarte ''un decolteu drăguț'' la ceremonia de absolvire, scrie marți Le Figaro Etudiant citat de Agerpres.

Această dispută a zguduit Facultatea de medicină a Universității Libere din Bruxelles (ULB), una dintre cele mai mari instituții de învățământ din Belgia.

În weekendul trecut, toți studenții au primit un e-mail cu instrucțiuni pentru ceremonia de absolvire care marchează încheierea studiilor și lansarea tinerilor în viața activă. În corpul textului, tinerele au fost invitate să poarte ''o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț''. Băieții? Un costum simplu.

Pe rețelele de socializare studenții s-au inflamat, denunțând un sexism obișnuit față de tinerele din ULB. În fața amplorii protestelor, decanul universității a trebuit chiar să-și ceară scuze în fața elevilor săi.

Totul a pornit de la pagina ULB Confessions, care conține în principal glume ale studenților legate de campusul belgian. Vineri seara, o postare arăta o captură de ecran a e-mailului trimis studenților universității. Postarea a primit de atunci aproape 3.000 de ''like-uri''. Deasupra, se poate citi: ''Din punct de vedere estetic, este mai bine ca femeile tinere să poarte o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț. Desigur, doamnelor, această regulă nu este obligatorie".

Întrebat de RTL Belgia, Marco Schetgen, decanul facultății, a declarat că are confirmarea că e-mailul a fost trimis de la secretariat și încă mai așteaptă să afle cine l-a scris. Pentru site-ul de știri belgian, el și-a exprimat, de asemenea, mirarea: ''Este, probabil, o femeie cea care se află la originea acestui text, deoarece secretariatul este format numai din femei. Este uimitor".

Universitatea a răspuns pentru moment pe pagina sa de Facebook: ''Facultatea de medicină, prin decanul său, își prezintă scuzele cele mai sincere. Este evident că instrucțiunile referitoare la îmbrăcăminte pentru tinerii absolvenți sunt atât deplasate, cât și contrare valorilor apărate zilnic de ULB și facultatea sa".

În ceea ce privește angajatul(a) responsabil(ă) pentru e-mail, purtătorul de cuvânt al Universității, Nicolas Dassonville, spune că va fi cel puțin o ''chemare la ordine''.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă